Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: urządzenie co2 do ph wody???  (Przeczytany 2478 razy)
Kapsel
Bywalec

« : Luty 28, 2004, 17:03:30 »

Przeglądając dziś swoją książkę akwarystyczną zatrzymałem się na jednej rzeczy która mnie bardzo zaciekawiła....
Otóż znalazłem obrazek urzadzenia z zawartością CO2 który pozwala na błyskawiczą ocene sytuacji ph wody.
składa się on z 2 części jedną się przykleja wewnątrz aqua a drugą nazewnątrz. Ta nazewnatrz ma 3 kolorki: ciemno-niebieski, zieony i żółty. Barwa zbliżona do żółtej oznacza że ph wody jest zbyt niskie, a stężnie co2 zbyt duże.Kolor ciemninebieski oiznacza że ph wody jest zbyt duze a co2 zamało natomiat kolor zielony oznacz optymalna ph i co2 wody. Co myslicie o tym urządzonku i czy jest warte kupna bo się teraz nad tym bardzo zastanawiam:)

Gloncie gloncie.... / 07.01.06 pierwsza próba rozmnożenia Zbrojnika złotego.../29.01.06 druga próba... 02.02.02 JEST IKRA ZłOCISTEGO GLONOJADA!! Pierwsze ich tarło parka od malkosci chodowana... ;]
pbern
Stały użytkownik

« Odpowiedz #1 : Luty 28, 2004, 17:58:12 »

zapomniales podac tylko najwazniejszej cechy... ceny Wink
Kapsel
Bywalec

« Odpowiedz #2 : Luty 28, 2004, 18:04:06 »

no włąśnei ceny tam nie ma

Gloncie gloncie.... / 07.01.06 pierwsza próba rozmnożenia Zbrojnika złotego.../29.01.06 druga próba... 02.02.02 JEST IKRA ZłOCISTEGO GLONOJADA!! Pierwsze ich tarło parka od malkosci chodowana... ;]
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: