Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Masakra  (Przeczytany 2345 razy)
malzonka
Super aktywny

« : Sierpień 07, 2006, 05:52:00 »

Nie wiem jak sobie poradzić, bo mam strasznie mieszane uczucia. Aż mam ochotę zostawić w pinechę akwarystykę. W nocy prawdopodobnie Melka wskakując na akwarium wyłączyła prąd. Dziś juz tylko płakałam i zbierałam wszystkie martwe rybki. Dobrze, że mąż ma wolne to zrobi pożądek bo ja nie jestem w stanie.
Całe 112L poszło...Akary, pielęgniczki, zbrojnik i węgorek, który był u nas od maleńkości - jedna z pierwszych rybek...
Seboos
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #1 : Sierpień 07, 2006, 07:32:03 »

Przykro mi bardzo  Cry
Ale nie zrażaj się. Takie sytuacje niestety się zdażają Sad
Wiem, że szkoda Ci akwa i rybek ... Ale głowa do góry ... Zacznij wszystko od nowa ... Szkoda było by porzucić takie fajne hobby, zwłaszcza, że miałaś całkiem niezłe sukcesy Smiley No i szkoda było by stracic fajnego akwarystę z naszego grona Smiley

Raffy
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #2 : Sierpień 07, 2006, 08:22:06 »

Dokładnie, nie rezynguj z akwarystyki Smiley Stało się i nie ma już co do tego powracać, zacznij od nowa. Smiley

Ja juz ze sto razy chcialem zrezyngowac, ale nadal mam akwaria Smiley

Zawód : akwarysta...
Wszystkie ryby są wyjątkowe! Uszanujmy ich wymagania, podziękują nam dobrym zdrowiem i młodymi...
NIE UDZIELAM RAD PRZEZ PW!
http://www.3cityakwarium.fora.pl/Trójmiejska Akwarystyka
Obecnie: 500L Rafa, 112L roślinne, 160L mcharium
I we mnie drzemie Tanganika i Malawi
Emi
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #3 : Sierpień 07, 2006, 09:04:23 »

malzonka, nie poddawaj się. Takie rzeczy się zdarzają. Bardzo mi smutno z powodu Twoich rybek bo wiem jak każdą stratę ja sama odczuwam i wiem co czujesz ale porzucanie akwarystyki nie jest żadnym rozwiązaniem. Nie przywróci życia Twoim rybciom a my stracimy prawdziwą miłośniczkę akwarystyki. Startuj na nowo, twórz nowe podwodne światy i nie łam się a kotka trzymaj następnym razem z dala od rybek  Wink

Pozdrawiam, przesyłam uściski i przytulasy,
Emi
« Ostatnia zmiana: Sierpień 07, 2006, 09:07:31 wysłane przez Emi » Zapisane

Pozdrawiam,
Emi

Górnośląskie Stowarzyszenie Akwarystów - www.gsa.org.pl

Małe jest piękne... ale w większym ryby czują się lepiej.
Ropek
Bywalec

« Odpowiedz #4 : Sierpień 07, 2006, 11:27:30 »

j.w
Głupio byloby porzucac trakie hobby, tym bardziej ze to nie twoj bład, (kotek zreszta tez nie byl swiadomy tego co robi).

malzonka
Super aktywny

« Odpowiedz #5 : Sierpień 07, 2006, 20:05:05 »

Spokojnie moi Kochani.
Wszystko już zabezpieczone przed kotem i właśnie nastawiamy Tanganikę.
Ja sie tak łatwo nie poddaję. Każdy w takim wypadku miałby chwile zwątpienia, ale widok pustego akwarium spowodował natychmiastową decyzję i wycieczkę do sklepu.
Także niedługo pojawia sie nowe zdjęcia 112L. Nie zdecydowałam się na amerykę, jakos nie mogłam. Poczekam na większy zbiornik i większe oszczędności, bo tutaj przynajmniej mniej wydam na rosliny. I tym sposobem w domu są trzy zbiorniki z Tanganiką. Tylko delikatny problem z obsadą. na pewno będzie para brevisów i para leleupa (mogę źle pisać, ale jeszcze nie bardzo jestem w temacie - dajcie mi troche czasu).
Zdarzenie okropne i nikomu nie życzę, ale nic juz nie poradzę. nauczka na przyszłość - więcej wyobraźni przy takim jak nasz kocie.
Paul
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #6 : Sierpień 08, 2006, 12:46:21 »

ja bym ukarał kota i zabraniał zbliżać się do aqua

ja miałem to samo wszystkie ryby wyciągałem martwe
ale akwarium stoi do teraz całe

współczuję i pozdrawiam Undecided
bakuMGK
Super aktywny

Akwarystyka-hobby na całe życie.

« Odpowiedz #7 : Sierpień 08, 2006, 13:57:11 »

dobrze ze do nas wracasz Wink ja juz kilka razy stracilem cala obsade z powodu jakis wypadkow...witamy wsrod zywych Wink

8317910

malzonka
Super aktywny

« Odpowiedz #8 : Sierpień 08, 2006, 19:05:33 »

ja bym ukarał kota i zabraniał zbliżać się do aqua

Oj chyba siebie a nie kota, co ona winna. To zabron kotu się zbliżać gdziekolwiek  Grin życzę powodzenia  Wink

Do żywych wróciłam, ale nadal nie mam zaplanowanej obsady Wink
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: