Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Problem z poziomem wody  (Przeczytany 2177 razy)
Dye[cbkore]
Nowy
*

« : Luty 19, 2004, 22:49:29 »

wlalem dzis do 266 litrowego akwarium (120 cm dl) wode i okazalo sie ze mam miedzy lewym a prawym rogiem akwa 1 cm roznicy w poziomie wody, czy to moze spowodowac pekniecie szyby?
pbern
Stały użytkownik

« Odpowiedz #1 : Luty 19, 2004, 23:45:45 »

nie...
tak sie konczy jak jest nie wypoziomowane podloze...
Dye[cbkore]
Nowy
*

« Odpowiedz #2 : Luty 20, 2004, 00:02:54 »

niby regal jako taki byl wypoziomowany, ale jak sie okazalo blat, ktory wlozylem musial miec jakies wady, przez co teraz jest troche nierowno, poza tym z tej storny, z ktorej jest wiecej wody jest wiecej piaskowca (w akwa to spokojnie z 50 kg lezy), wiec jakos tak dziwnie w sumie...
pbern
Stały użytkownik

« Odpowiedz #3 : Luty 20, 2004, 10:01:04 »

jezeli masz wygiety blat... to lepiej zdejmij akwarium i kum grubszy...

jezeli jest on rowny a roznica polega na zlym wypoziomowaniu to nie masz co sie martwic...

oczywiscie polazyles na tym blacie jakis styrobian, korek, pianke??? cokolwiek co by wyrownywalo wszelkie nierownosci??? bo u mnie skonczylo sie takie cos peknieciem akwarium... (dna)
GP
Stały użytkownik

« Odpowiedz #4 : Luty 20, 2004, 11:19:02 »

Ja szafkę poziomowałem z poziomicą w ręku do 1 mm.
Płaski blat i zły poziom to jeszcze nie tragedia, gorzej jeśli blat nie jest płaski. Małe różnice da się skorygować styropianem, filcem lub gąbką.

375 l. 6x36 W, CO2, 20xRasbora Klinowa, 4x Neon Inessa, 6x Barwieniec Czarny, 6xDanio pręgowane, 3xKirys Spiżowy, 2x Kosiarka, 2x Glonojad, 2x Molinezja
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: