papio
Stały użytkownik

Heh...
|
 |
« Odpowiedz #225 : Wrzesień 12, 2007, 19:06:19 » |
|
Przełowiłeś ją do kotnika.Przeżyła mały szok  Pewnie ma mało miejsca do pływania. Jets po prostu zestresowana 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kondziu
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #226 : Wrzesień 12, 2007, 19:10:15 » |
|
A czy to może opóźnić (znacznie) ciążę 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
papio
Stały użytkownik

Heh...
|
 |
« Odpowiedz #227 : Wrzesień 12, 2007, 19:25:35 » |
|
Znacznie napewno nie , jak miała teraz rodzić to urodzi, ale samica poże przełożyć poród o jakieś 2 godziny.Moja samica np. nie miała wyjścia bo zaczeła rodzić, 2 urodziła w dużym awka jedno w siatce na powietrzu w momencie przeławiania a reszte w kotniku 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
młody89
młody89
Stały użytkownik

Moja Ulubiona rybcia !!!
|
 |
« Odpowiedz #228 : Wrzesień 13, 2007, 19:00:51 » |
|
rybki stresuja sie zaleznie od sposobu i okolicznosci łowienia moja jedna samica jak jest w ciazy to sama wpływa do siatki wystarczy ze ja włoze do akwa ogólnego to ona wpływa do srodka i czeka az ja odłowie kwestia przyzwyczajenia jej i osowjenia od 3mm rybci ja mam cały jej zywot kazda ciaze odławiana po dzis
|
|
|
|
|
|
akwa: 8L parapeciak 63L krewetkarium w trakcie zakładania 200 L sprzedane 112 L na sprzedaż
|
|
|
marrkusss
MOJE AKWA
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #229 : Wrzesień 14, 2007, 15:44:31 » |
|
Jak rozróżnić bardzo młode (3 dniowe) ryby że to głupiki??
|
|
|
|
|
|
|
|
|
młody89
młody89
Stały użytkownik

Moja Ulubiona rybcia !!!
|
 |
« Odpowiedz #230 : Wrzesień 14, 2007, 21:44:12 » |
|
wiesz molki tez sa białe jak sie urodza wiec jesli młode były w ogólnym a masz tam molki albo mieczyki to trzeba jeszcze poczekac po ponad tygo od urodzin okarze sie prawda 
|
|
|
|
|
|
akwa: 8L parapeciak 63L krewetkarium w trakcie zakładania 200 L sprzedane 112 L na sprzedaż
|
|
|
Thilnen
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #231 : Wrzesień 16, 2007, 10:47:07 » |
|
Na ogonku jednego z moich małych gupików (ma prawie 2 tygodnie) widać dwie czarne kreseczki - czy to znaczy, że to samczyk?
|
|
|
|
|
|
Akwarium 50l: 8 x gupik 5 x neon czerwony 2 x otosek 1 x molinezja black molly 15 x red cherry
Świetlówka 14 W Parametry wody:http://www.mpwik.com.pl/1/2875.html
|
|
|
papio
Stały użytkownik

Heh...
|
 |
« Odpowiedz #232 : Wrzesień 16, 2007, 11:52:20 » |
|
Najpradopodbnie to samiec, ponieważ samice dostają bardzo późno barw  No ale wszstko się może zdażyć 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
młody89
młody89
Stały użytkownik

Moja Ulubiona rybcia !!!
|
 |
« Odpowiedz #233 : Wrzesień 16, 2007, 21:17:13 » |
|
to prawda samce sa prawie od poczatku zywo ubarwione chociaz bywaja przypadki samic
|
|
|
|
|
|
|
|
|
papio
Stały użytkownik

Heh...
|
 |
« Odpowiedz #234 : Wrzesień 18, 2007, 11:09:13 » |
|
To prawda.Samcom w przeważnie 2tygodnie po urodzeniu robi się czarny lekukki kolor na ogonie.Później ogon wypełnia sie żółtym kolorem.DOpiero gdzieś po około 2 miesiącach ogon zaczyna robić się kolorowy. I jak mam właśnie taki mały problem.Mój gupików 2miesięczny 2 tygodnie po urodzeniu zauważyłem u niego czarne kreski.No i potem ogon stał sie żółty no i do dziś tak jest.Problem w tym że ta ryba ma 2 miesiące a nie ma gonopodium  Jego braciszek tego samego wieku już dawno został ojcem  Czy są takie przypadki że samcom gupika płetwa odbytowa tak późno zamienia się w gonopodium  No chyba że nie rozrużniam płci i to jest samica 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Emi
|
 |
« Odpowiedz #235 : Wrzesień 18, 2007, 13:51:52 » |
|
To może być samica. Ja mam takie gupiki, które wybarwiają się tak jak samce kilka dni po urodzeniu a dopiero jak mu gonopodium rośnie to wiem, który to samczyk a który samica.
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam, Emi Górnośląskie Stowarzyszenie Akwarystów - www.gsa.org.plMałe jest piękne... ale w większym ryby czują się lepiej.
|
|
|
kondziu
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #236 : Wrzesień 18, 2007, 14:48:51 » |
|
Ta samica http://konrod.wrzuta.pl/obraz/6elGLffcV3/zdjecie012 i http://konrod.wrzuta.pl/obraz/eHh72MK6Sk/zdjecie010 wygląda tak samo jak 2,5 tygodnia temu. Przełowiłem ją do kotnika plama znikła więc spowrotem do ogólnego.W ogólnym znowu się pojawiła. W sobote kupiłem drugą samice dziś(18.09.07) są młode. Jak szedłem do budy to nic samce ją nie goniły. Wyłowiłem 1 malucha reszta pewno gdzieś się chowa nie widać ich.
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 19, 2007, 12:50:31 wysłane przez kondziu »
|
|
|
|
|
papio
Stały użytkownik

Heh...
|
 |
« Odpowiedz #237 : Wrzesień 19, 2007, 16:06:48 » |
|
Słuchajcie, każdy kto ma albo miał gupiki wie że każdy osobnik jest unikalny, pocieważ każdy z tych osobników ma inny układ ubarwienia.Z tego powodu gupiki są takie cudowne. Więc proponuje (ale to nie jest konieczne) na stronei głównej forum tam gdzie jest RYBY AKWARIOWE, NASZE AKWARIA, JAK ROZMNOŻYĆ RYBKI itd. dorobić taki dział pt. GUPIKI. Wtedy każdy kto ma gupiki i kto chce, robiłby tam swój wątek i wklejał zdjęcie swoich najładniejszych gupików.Albo samic albo samców jak kto woli.W ten sposób powstała by piękna galeria tych oto rybek.Reszta forumowiczów tylko by oceniała te śliczne rybki. Oczywiście jeśli moderatorzy by sie nie zgodzili to zrozumiem.Tylko myśle że tak by było ładnie.Jeśli by nie wypaliło można by było skasować. Czekam na wasze opinie 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Seboos
|
 |
« Odpowiedz #238 : Wrzesień 19, 2007, 19:26:04 » |
|
Na temat gupików możecie się powyżywać tutaj: www.gupiki.fora.plZ tym że forum chyba umarło śmiercią naturalną ... Jeśli będziemy zakładać dla każdej rybki dział - hmmm ... Koniec OT
|
|
|
|
|
|
|
|
|
papio
Stały użytkownik

Heh...
|
 |
« Odpowiedz #239 : Wrzesień 20, 2007, 10:53:51 » |
|
Słuchajcie założyłem swoją strone o gupikach oto link: www.gupik.zafriko.plNarazie tam pisze tylko strona w budowie ale powoli ją rozbuduje.Jeżeli chcecie moge tam zrobić swój pomysł. Przysyłajcie mi na pawcio15963@wp.pl zdjęcia i jeśli chcecie opisy swoich ulubionych gupików. A ja wtedy dam to na strone.W temacie wpisać swój nick. Pozdrowienia 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|