AgnieszkaMarcin
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #135 : Marzec 25, 2007, 13:01:45 » |
|
Przenies juz ta biedaczke do kotnika jezeli zalezy Ci na maluszkach.W innym wypadku matka i inne ryby zjedza narybek.Wydaje mi sie ,ze juz na dniach Ci urodzi.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
wisnia_gc
|
 |
« Odpowiedz #136 : Marzec 25, 2007, 16:15:27 » |
|
prawdopodobnie rybka na dniach sie okoci ale zdjęcie od tyłu byłoby lepsze
|
|
|
|
|
|
|
|
|
młody89
młody89
Stały użytkownik

Moja Ulubiona rybcia !!!
|
 |
« Odpowiedz #137 : Marzec 25, 2007, 16:43:25 » |
|
marusiacool jeszcze nie jest taka gruba ale proponuje dac ja do kotnika i niech sie w nim oswoi a potem pogrzac wode do29-30 stopni i odczekac z ta tmp ok godz jak sie poród nie zacznie to wyłaczyc grzałke zeby temp wody opadła do tem pokojowej i za dzien dwa znowu podgrzac rybka naprawde jest na dniach a co do napowietrzania to rybka nie musi miec tylko jak masz małe akwa z kotnikiem a młode potrzebuja duzo tlenu to mozesz lakko napowietrzac zeby sie za duzy prad nie robił w wodzie pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
akwa: 8L parapeciak 63L krewetkarium w trakcie zakładania 200 L sprzedane 112 L na sprzedaż
|
|
|
marusiacool
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #138 : Marzec 25, 2007, 17:26:00 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
młody89
młody89
Stały użytkownik

Moja Ulubiona rybcia !!!
|
 |
« Odpowiedz #140 : Marzec 25, 2007, 21:14:12 » |
|
no rybka duza nie jest trzeba przyznac i dziwna barwe ma jakas dziwnie żółta jest ale moze zdrowa młode bedą mozliwe że nie duzo choc róznie bywa wszystko od warunków i karmy zalezy czekam na opis po porodzie życze przedszkola maluszków pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
akwa: 8L parapeciak 63L krewetkarium w trakcie zakładania 200 L sprzedane 112 L na sprzedaż
|
|
|
marusiacool
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #141 : Marzec 28, 2007, 19:19:01 » |
|
Mam male rybki ale nie od tej rynki co na zdjeciach. Sa tak malutkie ze ledwo je widac. To chyba od ktoregos gupika  Byly 4 lecz 2 juz wylowilam martwe, czesc byla nie rozwinieta prawidlowo (byly to jeszcze kijanki)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
młody89
młody89
Stały użytkownik

Moja Ulubiona rybcia !!!
|
 |
« Odpowiedz #142 : Marzec 28, 2007, 20:28:07 » |
|
skoro twierdzisz ze kijanki i tylko 4 to samica miała poronienie mozliwe ze reszta jeszcze bedzie o ile jeszcze w niej cos jest jeśli to były kijanki i poronienie to miałas szczescie że ona jeszcze żyje pozdrawiam i zycze sukcesów
|
|
|
|
|
|
|
|
|
marusiacool
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #143 : Kwiecień 12, 2007, 16:10:30 » |
|
Hello!  Wlasnie urodzily mi sie malutkie rybki <jupi> od gupiczki!! Jest ich ponad 30!!Czy to mozliwe zeby od tak malej rybki bylo az tyle malych? A co najsmieszniejsze bylo rodzila na 2 razy 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
młody89
młody89
Stały użytkownik

Moja Ulubiona rybcia !!!
|
 |
« Odpowiedz #144 : Kwiecień 12, 2007, 17:05:13 » |
|
no witam no z poczatku to frajda a potem udreka ale nie należy sie zniechecac no mozliwe że na dwa razy to wszystko zalezy od temp widocznie sie wtedy wachała!!! możliwe że 30 szt ich jest bo u mieczyka i głupika od 4-80(czasem 90) młodych moze byc zalezy od kundycji samicy ja aktualnie mam samice w kotniku mam biorce na młode na szczescie pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Toporek
Nowy

Daniomanka ;)
|
 |
« Odpowiedz #145 : Kwiecień 12, 2007, 21:10:17 » |
|
To ja chyba mam szczęście bo kupiłam 2 gupiki - pięknego samczyka z turkusowo - błękitnym kolorkiem i samiczkę z ładnie wybarwioną płetwą ogonową, ale nie zwracają na siebie uwagi. Mam nadzieję, ze będą się rozmnażać, ale nie tak często jak sie zdarza u niektórych. Gupik bardziej interesuje się samcem danio (stąd podejrzenie, ze jest homo). Samica i tak jest już w ciąży, może nawet średnio zaawansowanej bądź zaawansowanej. Oczekuję niedługo porodu. Mam pytanie. Kiedy 2 lata temu rozmnażałam gupiczki to samica była w głównym akwarium, a młode odławiałam podbierakiem do zawieszonego wewnątrz akwarium kotnika. Tam żyły długo i szczęśliwie, aż wyrosły na duże ładne rybki i przeniosłam je do głównego akwarium. Chciałbym teraz zrobić tak samo z tym, że zamiast siatkowego kotnika, chciałam użyć jakiegoś plastikowego lub innego. Chodzi o wygodę narybku. Czekam na szybką odpowiedź. 
|
|
|
|
|
|
Danio na śniadanio 
|
|
|
|
wisnia_gc
|
 |
« Odpowiedz #146 : Kwiecień 12, 2007, 21:28:33 » |
|
Chodzi ci o to czy ładnie się wybarwi  myśle że tak. Jak troszkę podrosną to wpuść je do głównego akwa to napewno wpłynie na nie pozytywnie, a i pamiętaj żeby robić w tym plastikowym pudełku częste podmiany wody bo pewnie filtra tam nie bedziesz miał
|
|
|
|
|
|
|
|
|
młody89
młody89
Stały użytkownik

Moja Ulubiona rybcia !!!
|
 |
« Odpowiedz #147 : Kwiecień 13, 2007, 08:18:56 » |
|
taki plastikowy kotnik powinien zawierac nie wielkie szparki badz okrągłe dziurki odpowiedniej wielkosci zeby młode nie wydostały sie tamtendy do akwa ogólnego wtedy warunki beda dobre bo woda sama sie bedzie mieszac ze swierza napowietrzona a akwa ogólne lepej napewno bedzie na nie wpływac wiecej miejsca roslinki i wogóle pełen komfort a to podejżenie że jest homo moze nie byc słuszne bo samiec głupika nieraz jest "zadziorny" zaczepia inne ryby i akruat twój mógł ta a nie inna rybke upatrzec pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Emi
|
 |
« Odpowiedz #148 : Kwiecień 13, 2007, 09:51:45 » |
|
taki plastikowy kotnik powinien zawierac nie wielkie szparki badz okrągłe dziurki odpowiedniej wielkosci zeby młode nie wydostały sie tamtendy do akwa ogólnego wtedy warunki beda dobre bo woda sama sie bedzie mieszac ze swierza napowietrzona a akwa ogólne lepej napewno bedzie na nie wpływac wiecej miejsca roslinki i wogóle pełen komfort a to podejżenie że jest homo moze nie byc słuszne bo samiec głupika nieraz jest "zadziorny" zaczepia inne ryby i akruat twój mógł ta a nie inna rybke upatrzec pozdrawiam
kurczenicnierozumiemztekstupowyzej
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam, Emi Górnośląskie Stowarzyszenie Akwarystów - www.gsa.org.plMałe jest piękne... ale w większym ryby czują się lepiej.
|
|
|
AgnieszkaMarcin
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #149 : Kwiecień 15, 2007, 16:39:03 » |
|
Moj jeden samiec gupik przed porodem samicy zameczyl innego samca.Nie pozwala sie zblizyc do niej zadnej rybce.Gupiki mieszkaja u mnie w osobnym 25 litrowym akwarium.Mam teraz juz tylo 2 dorosle samce,ale sa wzgledem siebie agresywni choc maja stadko samiczek.Nawet mlodziutkie samczyki,ktore dopiero nabieraja kolorow maja problemy z "ojczymem".Czy taki terrorysta to normalne?Jest u mnie najkrocej z innych gupikow,bo przeszlo miesiac,ale ma najokazalszy ogon.Czy ubarwienie i wielkosc ogona moze miec znaczenie?Co z nim zrobic?Odizolowac?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|