Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 ... 59 60 [61] 62 63 ... 154
  Drukuj  
Autor Wątek: ciąża u gupika  (Przeczytany 889281 razy)
kuba1006
Stały użytkownik

Crystal'ka :)

« Odpowiedz #900 : Styczeń 25, 2009, 18:38:31 »

juz oddzieliłem matkę od innych rubek z akwarium ogólego teraz trzeba czekac i jak sie urodza to oddzielis matke od narybka.
Veerba
Veerba
Nowy
*

Aga

« Odpowiedz #901 : Styczeń 26, 2009, 13:51:36 »

A jak zauwazylam dzis rano ze moja samiczka ta ktora okocila sie jakies 3 tygodnie temu znow jest kotna Smiley az sie dziwie i nie wierze aczkolwiek sie z tego ciesze

Veerba:)
luk193
Stały użytkownik

« Odpowiedz #902 : Styczeń 26, 2009, 14:35:01 »

A ja mam takie pytanie .Czy możliwe jest to że ojcami jednego miotu są dwa samce . Pytam dlatego że jeden z tych samców jest cały czarny a w miocie są samce czarne (więcej ) jaki i normalne (mniej )takie jak ten drugi .

Seboos
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #903 : Styczeń 26, 2009, 16:12:13 »

Samica gromadzi nasienie które niekoniecznie może pochodzić od jednego samca. Natomiast nie jestem pewien czy jest to możliwe przy jednym miocie (jeden miot kilku ojców) ale wydaje mi się że tak. Mogły się również uwydatnić geny sprzed kilku pokoleń.

equuine
Nowy
*

« Odpowiedz #904 : Styczeń 27, 2009, 00:00:34 »

mam problem.
moja samiczka gupika miala ostatnio bardzo ciezki porod. zawsze swietnie sobie radzila i nigdy nie miala zyadnych problemow, a tu dzieje sie cos dziwnego.
wieczorem zauwazlam ze sie szukuje . rano jeszcze krecila sie w roslinach tak jak by odpoczwala. zawsze tak robila. ale wieczorem ewidentnie jeszcze rodzila, tym bardziej ze jej brzuch wcale nie byl duzo mniejszy. nastepnego dnia rano wlaczlam filtr i godzine potem znalazlam ja przczepiona do tego filtra i myslalam ze padla. ale byla tylko  oslabiona. teraz jest w kotniku bo danio ja skubalo a tam ma swietz spokoj . co mam zrobic . plywa wygieta przy powierzchni, czasem energiczniej podplynie ale kiepsko to wzglada.. co robic  Huh
Veerba
Veerba
Nowy
*

Aga

« Odpowiedz #905 : Styczeń 27, 2009, 09:23:41 »

Moze poprostu ja obserwuj bo lepiej jej nie ruszac tak mysle i dojdzie do siebe

equuine
Nowy
*

« Odpowiedz #906 : Styczeń 27, 2009, 19:46:09 »

kiepsko to wyglada : (. plywa przy powierzchni i jest bardzo slaba.
i nie jesetem pewna czy urodzila wszystkie mlode... po porodzie czarna plamka robila sie jasno rozowa,a u niej nadal jest....
ale mysle ze dobrze zrobilam ze umiescilam ja w kotniku, wydaje sie spokojniejsza. no i danio dalo jej spokoj
Veerba
Veerba
Nowy
*

Aga

« Odpowiedz #907 : Styczeń 27, 2009, 22:55:18 »

uwazaj na danio bo sa agresywne ja tez je mam i czasem widze jak ganiaja nawet gurami ktore sa o wiele wieksze.Zostaw ja w kotniku i obserwuj ,moze dojdzie do siebie:)

djdzej1000
Bywalec

« Odpowiedz #908 : Styczeń 27, 2009, 23:11:30 »

Mam dla Ciebie radę bo kiedyś miałem ten problem, aż samica mi padła.
Po jakimś miesiącu pozostałe dwie samice miały to samo. Poczytałem kupiłem witaminki i jest było oki Wink
Veerba
Veerba
Nowy
*

Aga

« Odpowiedz #909 : Styczeń 28, 2009, 13:51:47 »

Smiley dobzrze wiedziec o tym Smiley a ja dzis wlozylam kolejny raz samice do kotnika bo lada moment a sie okoci to juz 3 raz w ciagu 2,5 miesiaca jak tak dalej pojdzie to mi w akwarium zabraknie miejsca

equuine
Nowy
*

« Odpowiedz #910 : Styczeń 28, 2009, 15:04:45 »

no ja jej podalam witaminki  i jedzonko na wzmocnienie, ale i tak jest slaba. wyglada "jak rybie zwloki" ma bardzo nie wyraznie kolory i zlozone pletwy..
(swoja droga ona bardzo ladna jest : ), cala czarna, mam po niej jednego samczyka tez calego czarnego tyle, że z cudownym ogromnym lamparcim ogonem. )
kuba1006
Stały użytkownik

« Odpowiedz #911 : Styczeń 28, 2009, 21:01:36 »

a gdy samica zajdzie w ciąze to trzeba ja odizolowac od akwarium ogólnego odrazu czy można po tygodniu po 2 tygodniach Huh

pozdrawiam
Grajewiak
Global Moderator
Super aktywny

Dariusz

« Odpowiedz #912 : Styczeń 28, 2009, 21:05:58 »

Na kilka dni przed porodem. Przeciez nie bedziesz jej trzymac w kotniku 4 tygodnie...

GG 12591627
"Niedoświadczony daje wiarę każdemu słowu, lecz roztropny rozważa swe kroki" Prz 14:15

160l na ziemi!
kingolek
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #913 : Styczeń 28, 2009, 22:40:34 »

Moja gupiczka ma duży brzuch i plamę ciążową. Teraz od około 15 minut siedzi na dnie bądź czasem sie delikatnie unosi, no i ma dośc spory brzuch. Czy ona rodzi? Muszę to wiedzieć. Bo jest w akwa ogólnym, gdzie inne ryby moga zjeść małe. I ja mam takie akwarium przygotowane jak bede miala ją przenosić.Akwa ma 7 bądź 8l. Na dole troszke kamyczków. Dwie żywe roślinki. Temperatura 23 stopnie. Czy ją podnieść jeśli przeniosę gupika??? Bo słyszałam że temperaturę się podnosi. Czy ją odłowić już? Oto jej zdjęcia:
www.dori16.pupile.com
3 pierwsze zdjęcia są robione przed chwilką w akwa ogólnym.
PROSZE O POMOC!
kuba1006
Stały użytkownik

« Odpowiedz #914 : Styczeń 29, 2009, 14:01:38 »

Moja gupiczka ma duży brzuch i plamkę ciążową. Pływa normalnie tak ja inne rybki czy ona jest w ciązy czy nie  Huh

pozdrawiam
Strony: 1 ... 59 60 [61] 62 63 ... 154
  Drukuj  

Skocz do: