adus12345
Stały użytkownik

mlody akwarysta :):):)
|
 |
« Odpowiedz #300 : Grudzień 24, 2007, 15:14:13 » |
|
witam ale to mnie najbardziej zdziwilo ze ich nie jadła a dzis na probe dalem jej takiego ledwo zywego gupika (jakies straty musza byc) a ona nawet na niego uwagi nie zwrocila zastanawiam tak sie czynastepnego miotu z nia zostawiac beda chyba mialy wiekszy instynkt macierzynski ps; ale to juz nie mozliwe gupiczka umarła  przynajmniej mam jej potomstwo 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ala
|
 |
« Odpowiedz #301 : Grudzień 27, 2007, 18:33:42 » |
|
pewnie dlatego nie jadla ,bo cos juz z nia bylo nie tak
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ewka
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #302 : Grudzień 28, 2007, 16:06:53 » |
|
Mam pytanie czy jak urodza sie małe to odlowic od nich mamę? Pytam bo akurat dzis mi sie urodziły ok 15 sztuk:)  Pozdrawiam 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ala
|
 |
« Odpowiedz #303 : Grudzień 28, 2007, 16:08:38 » |
|
odlowic czym predzej
|
|
|
|
|
|
|
|
|
MaReX28
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #304 : Grudzień 30, 2007, 11:58:15 » |
|
witam wszystkich!!!Jest sukces!!  Nie wiem dlaczego moja samica gupika miała ciążę aż 2 miesiące??lecz wczoraj wieczorem udało sie!!urodziła!!niestety jest jeszcze mała więc urodziła tylko 9 młodych ale i tak sie ciesze!!pozdrowienia!! 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
MaReX28
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #305 : Grudzień 30, 2007, 12:14:13 » |
|
co będzie lepsze dla młodych.Akwa obsadzone roślinami czy pompka napowietrzająca??
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Rashio
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #306 : Grudzień 31, 2007, 05:29:03 » |
|
co będzie lepsze dla młodych.Akwa obsadzone roślinami czy pompka napowietrzająca??
Ryby potrzebują zarówno roślin jak i powietrza. Oczywiście nie zapomnij o oświetleniu.
|
|
|
|
|
|
Akwa 112l. Głupiki Mieczyki Neonki Zbrojniki niebieskie Kiryski Molinezje Opaczek Gurami mozajkowe Gurami marmurkowe Brzanki wysmukłe
|
|
|
Rybcia:)
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #307 : Grudzień 31, 2007, 14:36:32 » |
|
Ciąża u gupika trwa od 4 do nawet 6 tygodni. Oznaką jest powiększony brzuch i plama ciążowa w okolicy płetwy odbytowej. W literaturze podają że może się urodzić ok. 30, a mnie się najwięcej urodziło 120 rybek w tym bliźniaki syjamskie od jednej samicy która była karmiona pokarmem płatkowym Ovo- vit i mrożoną ochotką. Życzę sukcesów 
|
|
|
|
|
|
Moje akwarium-45l 6x Pawie oczko(4 samice, 2 samce) 1x Gurami dwuplamy(samiec odmiana niebieska) 1x Platka Mike Mouse(samica) 1x Kirysek spiżowy(samiec) 2x Węgorek ciernisty(para) 1x Zbrojnik niebieski 
|
|
|
MaReX28
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #308 : Styczeń 01, 2008, 13:40:06 » |
|
Ciąża u gupika trwa od 4 do nawet 6 tygodni. Oznaką jest powiększony brzuch i plama ciążowa w okolicy płetwy odbytowej. W literaturze podają że może się urodzić ok. 30, a mnie się najwięcej urodziło 120 rybek w tym bliźniaki syjamskie od jednej samicy która była karmiona pokarmem płatkowym Ovo- vit i mrożoną ochotką. Życzę sukcesów  a jak duża byla ta samica że aż tyle młodych 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
arturix
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #309 : Styczeń 01, 2008, 14:13:48 » |
|
dużo tlenu jest im potrzebne bardziej niż roślinki, ale ja proponował bym jedno i drugie, będą mogły poskubać roślinki:)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Błazenek
Następca Takaschi Amano (żart ;D )
Super aktywny

|
 |
« Odpowiedz #310 : Styczeń 01, 2008, 14:31:18 » |
|
dużo tlenu jest im potrzebne bardziej niż roślinki, ale ja proponował bym jedno i drugie, będą mogły poskubać roślinki:)
Ja wiem czy bardziej  Roślinki produkują tlen więc jeden ptak  A jeśli będzie napowietrzani i rośliny to wytrąci z wody CO2 więc jest możliwość ,że roślinki padną 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mucha
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #311 : Styczeń 02, 2008, 18:30:35 » |
|
Witam. Mam samiczke w ciązy chce się dowiedzieć ile zostało do porodu? Samiczka pływa blisko powierzchni wody.Jest gruba i ma wyraźną plamke ciązową.Jeśli będe mial czas to wstawie zdjecię. Samiczkę mam od prawie tygodnia .Jak ja kupiłem już była widocznie dobrze plamka ciążowa.
pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
Akwaria:
15L - Kotnik/Kwaratanna
50L
4x Pyszczak
102L
1xGurami 2xŻałobniczki 2xZbrojnik 3xKiryski 1xBocja wspaniała 2xBocja pręowana 6xZwinnik blehera 3xGupik 2xDanio czerwone(parka)
|
|
|
Rashio
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #312 : Styczeń 02, 2008, 19:17:19 » |
|
Witam. Mam samiczke w ciązy chce się dowiedzieć ile zostało do porodu?
Samica przed wykotem szuka spokojnego miejsca. Dziwnie się zachowuje pływając w górę i w dół wzdłuż szyby. Oczywiście nie jest to regóła.
|
|
|
|
|
|
Akwa 112l. Głupiki Mieczyki Neonki Zbrojniki niebieskie Kiryski Molinezje Opaczek Gurami mozajkowe Gurami marmurkowe Brzanki wysmukłe
|
|
|
kub1905
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #313 : Styczeń 05, 2008, 19:30:53 » |
|
Mam pytanie do fachowców  Mam 3 zdjęcia gupiczki i chcialbym sie dowiedziec kiedy moge ja odsadzic do osobnego akwa. Zakupilem ja 3 dni temu i juz miala widoczna czarna kropkę.   
|
|
|
|
|
|
72l - dojrzewanie
|
|
|
Rashio
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #314 : Styczeń 06, 2008, 05:50:38 » |
|
według mnie to możesz spokojnie poczekać jeszcze jakieś 2 tygodnie. Z uwagi na jakość zdjęć, nie można przewidzieć ewentualnego porodu.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|