Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 ... 109 110 [111] 112 113 ... 154
  Drukuj  
Autor Wątek: ciąża u gupika  (Przeczytany 895865 razy)
McWande
Nowy
*

« Odpowiedz #1650 : Styczeń 07, 2010, 22:41:14 »

Mam pytanie.Jaka musi być temperatura wody w akwarium żeby jak najlepiej się rozmnażały gupiki pawie oczko           

Jak komuś pomoże obsada akwa to;
            25l
            2 glonojady---niewielkie
            3 samce gupika pawie oczko 
            mam zamiar kupić 4 samice 
            2 kiryski panda   

Proszę o odpowiec.
Krzysiek19
Bywalec

Siberian Husky

« Odpowiedz #1651 : Styczeń 07, 2010, 22:55:41 »

Mam pytanie.Jaka musi być temperatura wody w akwarium żeby jak najlepiej się rozmnażały gupiki pawie oczko           

Jak komuś pomoże obsada akwa to;
            25l
            2 glonojady---niewielkie
            3 samce gupika pawie oczko 
            mam zamiar kupić 4 samice 
            2 kiryski panda   

Proszę o odpowiec.

Za małe akwa na "glonojady",kiryski ryba stadna wiec przynajmniej 5 sztuk.Temperatura starczy 25 stopni(rozmnażają się bardzo dobrze) Co będziesz robił z rybkami jak ci się urodzą? Masz gdzie oddać?

45 l
  XxX-gupiki z młodymi
  5-kiryski pstre
35l
W planach muszlowce Smiley
---------------
arti-131
Bywalec

« Odpowiedz #1652 : Styczeń 09, 2010, 22:28:40 »

Myslę zę temp. ok 26 stopni. Jezeli chcesz przyspieszyć poród to podnieś temp. w akwa do ok 27-28 stopni. Dobrze ci radzę nie rozmnażaj gupików  Undecided
bebikk
Bywalec

nowa przygoda z krewetkarium

« Odpowiedz #1653 : Styczeń 10, 2010, 10:47:20 »

Dobrze ci radzę nie rozmnażaj gupików  Undecided

mnie tez to mowiono Tongue ale bede sprzedawal puki co, jak mi sie znudzi sprzedaz albo nie bedzie wychodzila to oleje to i rybki moje beda mialy pokarm za darmo Grin

w kupie siła więc napakujmy do 25l jak najwięcej ryb!
arti-131
Bywalec

« Odpowiedz #1654 : Styczeń 11, 2010, 19:45:16 »

Masz chętnych na rybki? Zapytaj się najpierw w sklepie . Choć mi powiedzieli że kupią ode mnie a później mnie olali  Cheesy Rub co uważasz trzymam kciuki. Nie będę cię zniechęcał tylko ostrzegam  Wink
Kamil13
Nowy
*

« Odpowiedz #1655 : Styczeń 13, 2010, 23:32:06 »

Witam!
Jestem tu nowy i mam pytanie, czy do kotnika trzeba również dać samca gupika?
(Mój skład akwarium)
5*sumatry, 30*neonki, 1*glonojad, 1*tetra czarna, 1*kirysek, 3*danio,3*gupik(1*samiczka,2*samiec), 1*labeo, 2*bystrzyk.

Pozdrawiam
Ropek
Bywalec

« Odpowiedz #1656 : Styczeń 13, 2010, 23:59:51 »

Jak urodzi to ją odławiasz.
btw. obsada nieciekawa

kornik
Nowy
*

« Odpowiedz #1657 : Styczeń 14, 2010, 21:07:03 »

Witam!
Jestem tu nowy i mam pytanie, czy do kotnika trzeba również dać samca gupika?
(Mój skład akwarium)
5*sumatry, 30*neonki, 1*glonojad, 1*tetra czarna, 1*kirysek, 3*danio,3*gupik(1*samiczka,2*samiec), 1*labeo, 2*bystrzyk.

Samiec do porodu nie jest potrzebny. Zapłodnił ją i jego rola tu się kończy:)  Ja na twoim miejscu wcale nie umieszczałbym samiczki w kotniku. wiesz jaki to dla niej stres...
Jakub908
Nowy
*

« Odpowiedz #1658 : Styczeń 16, 2010, 10:57:53 »

Założyłem małe akwarium hodowlane dla gupików. Jak przyspieszyć ich rozmnażanie? Czytałem gdzieś że np.: aby rozmnożyć mieczyki trzeba zwiększyć temperaturę w zbiorniku. Czy są takie sposoby na gupiki?
Thedevil
Marzy mi się dzień...
Bywalec

« Odpowiedz #1659 : Styczeń 16, 2010, 11:30:02 »

Nie wiem jak to jest z zachodzeniem w ciążę przez gupiki pod wpływem wyższej temperatury, ale na pewno jak już dochodzi do porodu to podwyższenie temperatury wody znacznie przyspiesza wyskakiwanie małych z mamy Wink

... w którym samochód pozostawi nie większy ślad jak łódź płynąca po oceanie...

Moja Nowa Kosta IWAGUMI http://www.akwarium.net.pl/forum/nasze-akwaria/moje-nowe-pierwsze-akwa-30l/
b0rn2bewild
Bywalec

« Odpowiedz #1660 : Styczeń 16, 2010, 12:59:03 »

gupiki to zyworodki ktore jak maja sie rozmnozyc to zrobia to i w kubku z woda Wink
wystarzczy poczekac

info z wikipedii " Ryba ta nie wymaga dużego akwarium, uchodzi za łatwą w hodowli, jednak w przypadku odmian hodowlanych zalecana jest jedynie doświadczonym akwarystom. Jej hodowla wymaga czasu, cierpliwości oraz znajomości zasad dziedziczenia[3]. Minimalna zalecana pojemność zbiornika to 30-40 litrów dla jednego samca i trzech samic, przy gęstej obsadzie roślinności. Niektórzy hodowcy sugerują nawet, że w akwariach hodowlanych, na czas rozrodu, należy zapewnić 15 litrów dla jednego samca i dwóch samic. Młode po urodzeniu są odławiane do większego zbiornika. Optymalna temperatura to 20-23°C (pH ok. 7), rasowe odmiany są bardziej wrażliwe i wymagają wyższej temperatury (nawet do 27 °C). Zalecana twardość wody to >11°N, a pH 6,5-8. Woda powinna zawierać dodatek niewielkiej ilości soli akwarystycznej, która zabija pierwotniaki oraz reguluje przemianę materii ryb. "

czapka
Bywalec

« Odpowiedz #1661 : Styczeń 16, 2010, 13:11:32 »

Karm je wysokobiałkowym pokarmem.
olcia;)
Nowy
*

« Odpowiedz #1662 : Styczeń 19, 2010, 19:03:53 »

moja samiczka plywa kolo filtra i odpedza od siebie inne ryby, ma tą plamkę czarną i na moje oko jest grubsza niz byla wczesniej.. czy ona jest w ciąży?

a tak ona wygląda

olcia nie podawaj ścieżki z dysku do fotki. Tu masz instrukcję wstawiania zdjęć: http://www.akwarium.net.pl/forum/komunikaty-i-uwagi/fotki-zamieszczane-w-wiadomosciach-zasady/
« Ostatnia zmiana: Styczeń 19, 2010, 21:12:42 wysłane przez Grajewiak » Zapisane
netka888
Stały użytkownik

Akwarystyka to pasja... Practise, go and win !

« Odpowiedz #1663 : Styczeń 19, 2010, 21:43:44 »

zdjęcie nie działa zrób jak radzi Grajewiak

jeśli jest naprawdę bardzo gruba i ma plamę ciążową i odpędza inne ryby to jest duże prawdopodobieństwo że będzie rodzić

The only reason why God created man is because he was disappointed with the monkey - M. Twain

...In sleep he sang to me
In dreams he came
That voice which calls to me
and speaks my name
And do I dream again?...

...........................................................
tomasz_tbg
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #1664 : Styczeń 19, 2010, 22:01:01 »

moja samiczka plywa kolo filtra i odpedza od siebie inne ryby, ma tą plamkę czarną i na moje oko jest grubsza niz byla wczesniej.. czy ona jest w ciąży?

a tak ona wygląda

olcia nie podawaj ścieżki z dysku do fotki. Tu masz instrukcję wstawiania zdjęć: http://www.akwarium.net.pl/forum/komunikaty-i-uwagi/fotki-zamieszczane-w-wiadomosciach-zasady/

Nie zawsze przed porodem i w trakcie ciąży samica gupika odpędza inne rybki od siebie, ale to zachowanie może o ciąży świadczyc,

Mówisz, że na Twoje oko jest grupsza, czy jest grupsza po tym jak dajesz jej takie same racje żywnościowe?

Mówisz też że pływa koło fotra, moje pływają między kilkoma liścmi, raczej unikając towarzystwa Wink

Możesz się spodziewac dzidziusia  Good !
Strony: 1 ... 109 110 [111] 112 113 ... 154
  Drukuj  

Skocz do: