Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Jak rozmnożyć rybki « Nannacara anomala (Akara kratkowana)
Strony: 1 [2]
  Drukuj  
Autor Wątek: Nannacara anomala (Akara kratkowana)  (Przeczytany 7652 razy)
bakuMGK
Super aktywny

Akwarystyka-hobby na całe życie.

« Odpowiedz #15 : Kwiecień 11, 2006, 07:57:42 »

pewnie w tym celu zeby samica sie nie bala tego co poza akwa :!: a instynktu nie zatraci nie martw sie :!: jak sie mlode wykluja to beda wszyscy razem plywac Cheesy slodki widok Cheesy

8317910

Komandos
Super aktywny

Zambrów

« Odpowiedz #16 : Kwiecień 11, 2006, 17:21:38 »

Ta tylko że młodych nie ma  Sad  no nic sprubuje innym razem.

tylko nei wiem kiedy mogą przystąpić do tarła? Teraz mógłbym sprubować??

Wkrótce 100 litrowa tanganika z muszlowcami Smiley
bakuMGK
Super aktywny

« Odpowiedz #17 : Kwiecień 12, 2006, 12:54:50 »

z niczym nie proboj bo ich do tarla nie naklonisz :!: same musza :!: po prostu obserwuj...nic wiecej tu nie pomozesz :!:

8317910

Komandos
Super aktywny

Zambrów

« Odpowiedz #18 : Kwiecień 12, 2006, 14:08:57 »

Już parka siedzi w specjalnie przyżądzonym 45 litrowym akwarium. Wczoraj żeby mi w nocy ikry nie złożyły wsadziłem samice do kotnika (w ogulnym aqa) to samiec do niej podpłynął zaczął się prężyć wybarwił sie ładnie i widać było że chcą do tarła, a samica przybrałą godowe barwy. Dziś kiedy je przesadziłem to również takie zaloty są. Wrzuciłem im troche ochotki to samiec troche skubnął a samica nei chce. Oboje siedzą w kokosie.

Wkrótce 100 litrowa tanganika z muszlowcami Smiley
bakuMGK
Super aktywny

« Odpowiedz #19 : Kwiecień 13, 2006, 12:28:27 »

no to jak chca to sie rozmnoza :!: bezcelowe jest oddzielanie dobranej pary :!: nie rob tego :!: samica sie wtedy stresuje i z tarla nic moze nie wyjsc :!: niech zyja swoim zyciem :!: ikry nie zjedza wiec nie ma problemu, ale po tarle musisz odlowic samca bo samica go moze nawet zabic w obronie ikry :!: rzadkie to jest u tej rybki ale takie sytuacje tez mialy miejsce...

8317910

misioowski
Nowy
*

« Odpowiedz #20 : Październik 04, 2007, 19:43:48 »

Ja mam te rybki od 10 dni i dzisaj zauważylem te same obiawy co Komandos. Pidswietliłem i chyba jeste ze 100 ziarenek. Nie bede ich przekładał. Może następnym razem. Samica ich pilnuje i moze cos sie uchowa. Chyba ze jak sie wykluja to je sciagne do 25 litrowego akwa. Co myslicie?  Wink
Strony: 1 [2]
  Drukuj  

Skocz do: