Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Pomóżcie w doborze rybek  (Przeczytany 2704 razy)
Qiubon
Nowy
*

« : Luty 17, 2004, 07:55:23 »

Jak napisałem w innym temacie choroba wybiła mi prawie wszystkie rybki, zostały 3 czy tam 4 gurami, teraz nie wiem jakie dobrać ryby czy zająć się tylko gurami??? Chciałbym je rozmnożyć ale wydaje mi się, że mam za małe akwarium (60l) proszę o radę. Smiley

Pozdrowionka
Tomlsv
Super aktywny

« Odpowiedz #1 : Luty 17, 2004, 09:53:09 »

Hm, pomiędzy 3 a 4 sztuki jest jednak jakaś różnica.
Jeśli nie miałeś problemów z agresywnością ryb podczas tarła to możesz spróbować hodować tylko ten gatunek, ale lepiej byłoby im zapewnić ok 100L. Je bym jednak w tych 60L ich nie rozmnażał, trochę to za mało.
Pytasz czy masz trzymać tylko gurami czy akwa wielogatunkowe, tu nie mogę Ci nic poradzić bo to zależy od Twojego gustu, pomyśl czego chcesz. A co do poradzenia kolejnych rybek, pomysl jakie rybki Ci sie podobają, przejdź się po zoologicznych, popatrz i sprawdź czy jesteś w stanei stworzyć im odpowiednie warunki. Nie zakładasz przecież akwarium dla nas tylko dla siebie, zależy to od Twoich chęci i upodobań.
Pozdrawiam.

http://akwarium.cdi.pl/avataranim.html  avatary (zdjęcia/obrazki pod nick) na forum !
Jak komuś nie działa to dodać www do adresu.
Qiubon
Nowy
*

« Odpowiedz #2 : Luty 18, 2004, 21:46:47 »

Gdybym zdecydował się na danio pręgowane, a także na ich rozmnażanie to czy lepiej odławiać parę, czy pozwolić żeby przeżyły najsilniejsze osbniki??? Jak już napisano w innym poście Smiley

Pozdrowionka
Olo
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #3 : Luty 21, 2004, 10:23:15 »

Cytat: Qiubon
Gdybym zdecydował się na danio pręgowane, a także na ich rozmnażanie to czy lepiej odławiać parę, czy pozwolić żeby przeżyły najsilniejsze osbniki??? Jak już napisano w innym poście Smiley

Przetrwanie najsilniejszego w małym akwa jest cienko osiągalne, raczej tarlaki zeżrą Ci ikrę i narybek. Lepiej rozmnażać w osobnym zbiorniku.
Ja na Twoim miejscu zaczął bym od pielęgniczek albo  prętników czy wielkopłetwów.[/i]

http://aquanetta.pl nowatorskie dekory, dyfuzory aquanox, mułapka
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: