Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: kilka pytań  (Przeczytany 2148 razy)
Apacz
Nowy
*

« : Luty 15, 2004, 13:52:15 »

Siamka, jako, że jestem tu nowy i narazie zaczynam swoja przygodę z akwarystyką to mam kilka pytań...pierwsze dotyczy tła, jakie kupić, żeby nie zajmowało za dużo miejsca i dawało niezły efekt. No i drugie ważniejsze...chodzi o filtr. oczywiście zewnętrzny...tutaj myślę o EHEIM ECCO 2236, Fluval 304 lub 404, bądź Hydor Prime 30 i do tego od razu grzałkę przepływową - więc co polecicie, dodam, że ogrzewanie też chciałbym wyrzucić z akwa, albo ukryć jak najbardziej i żeby zajmowalo jak najmniej miejsca. (aha akwa to profil 100x50x40). Co polecicie w tym temacie i z podanych pozycji?
Z góry thnx za wszelkie info!!!

***pozdroofka***

...:::apacz:::...

***pozdroofka***

...:::apacz:::...
Góral
Tomek
Global Moderator
Bywalec

Przyjaciel Wiosny

« Odpowiedz #1 : Luty 15, 2004, 18:51:55 »

do 180l, jeśli to będzie fluval, to 304 spokojnie wystarcza. zdania na jego temat są bardzo podzielone, ale ja nie narzekam. mój jest cichy, nic nie trzeszczy, nie brzęczy, nie łamie, nmie zapycha się itd... ze swojej strony polecam.

tło... to już w zależności, jakie chcesz mieć efekty. jak naturalne, to jakieś trójwymiarowe, ale tu musisz liczyć się ze stratą miejsca.
ja osobiście używam zwykłego, czarnego i płaskiego tła aquaela imitującego kamienie. na początku było trochę "plastykowe", ale jak obrosło glonami wygląda zupełnie dobrze.  kosztowało 40pln na twój wymiar.

gg:1384140
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: