Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Sprzęt, technika akwarystyczna « co sądzicie o oswietleniu koloru fioletowego?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: co sądzicie o oswietleniu koloru fioletowego?  (Przeczytany 1308 razy)
hasler
Nowy
*

« : Marzec 09, 2006, 22:18:51 »

czy jest dobre dla ryb? dla roslin? zarowka POWER-GLO 15W jedna. akwa 65L

kulturystyka, Akwarystyka. !!!
wirek
Stały użytkownik

« Odpowiedz #1 : Marzec 10, 2006, 07:22:32 »

Planujesz fiolet jako jedyne światło przez cały dzień  :shock:  ? Moim zdaniem zły pomysł. Widmo nie dla roślin i do podziwiania też niezbyt miłe. Chyba, że robisz jaskinię

Tańczący z rybkami
Ewelinka23
Stały użytkownik

« Odpowiedz #2 : Marzec 10, 2006, 09:31:11 »

Wypowiem sie na temat Power Glo, bo sama ja mam z tym, ze w Malawi... Jesli planujesz miec tylko ta swietlowke to przygotuj sie na nie zla inwazje glonow... Pisze to z doswiadczenia... Ja ja u siebie zalozylam to glonki pieknie obrosly mi kamienie i tylnia szybe, z tym, ze w Malawi glony sa pozadane.. A Ty nie wiem czy bylbys zadowolony...:?: :wink:
Pozdrawiam

www.malawiforum.pl
ZAPRASZAMY DO DYSKUSJI
MALAWI, TANGANKA, INNE BIOTOPY

Akwarium 540L Malawi w trakcie zakładania.
hasler
Nowy
*

« Odpowiedz #3 : Marzec 10, 2006, 11:44:56 »

uzywam tej swietlowki juz pol roku mialem tylko na chwile zmieniona bo przy tej fioletowej strasznie szybko mi rosliny rosly i musialem przycinac:P ryby sa pieknie wybarwione uzywam tylko tej swietlowki.

kulturystyka, Akwarystyka. !!!
kafarski
Gość
« Odpowiedz #4 : Marzec 10, 2006, 15:35:02 »

piszesz pytanie czy jest dobra a potem sam odpowiadasz sobie że rybki są śliczne i roślinki super rosną. o co ci chodzi w końcu?
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: