Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Satre akwa  (Przeczytany 4260 razy)
4you
Nowy
*

« : Luty 09, 2004, 22:34:58 »

Sluchajcie 3 latka temu mialem akwa 100l  lecz po okresie uztykowania zaczelo cieknac, wiec zmienilem na 200l a stare wlozylem do piwnicy, wraz z grotami sklanymi ,sztucznymi roslinkami, filtrem  kokosem itp. Teraz chcialbym wrocic do starego akwa, lecz nie wiem jak sie do tego czynu zabrac.... :oops:  :oops:     wiem ze najpierw musialbym   silikonem przejechac wszystkie  łączenia szyb tak?? i ile mam tak zostawic aby schło??  teraz   czy moge wlozyc to tego akwa ozdoby ktore przez 3 latka lezaly w piwnicy?? jezeli tak a bardzo mi na tym zalezy to co musze zrobic z roslinkami, kokosem i skalami?? wyparzyc?? czy co?? no i na koniec czy moge tzrymac taka obsadke ryb??::::::

Neon
Gupik
MOLINEZJA
Mieczyk
Kirysnik
KIryski
Golonojadki
Pielegniczka ramirezka
Dianema
platynka
no i to wszytsko. Napiszcie jak sie zapatrujecie na moj temat.
Harpia
Bywalec

« Odpowiedz #1 : Luty 09, 2004, 23:19:03 »

Sylikonem i niech sobie poschnie ze dwa, trzy dni.

Ta obsada jest całkowicie nietrafiona, po pierwsze ryby z różnych biotopów, po drugie niektóre wymgają specjalnych warunków (powyżej 200l.) po trzecie tego za dużo i za duże gatunki (dianema jest stadna)Kombinuj dalej Wink

www.fretki.org.pl - największa fretkowa strona w Polsce!
http://forum.fretki.org.pl/index.php - fretkowe forum.
Splender
Stały użytkownik

« Odpowiedz #2 : Luty 09, 2004, 23:32:32 »

sylikon schnie ok 6 godz ja kleiłem potrójnie i każde schło 12 godz wyrównywałem polewając ludwikiem a te elementy dekoracji wygotować dokładnie nie wiem jak z tymi sztucznymi roślinkami bo chyba we wrzątku utracą kolor przepłucz po prostu ciepłą wodą namocz w letniej a co do obsady to chyba ich troszke za dużo jak na 100l lepiej zrezygnuj z mruka  i węgorza (chyba chodzi o któregoś z rodzaju Mastacembelidae) bo rosną one b duże i nie zapewnisz im optymalnych warunków kiryśnik też rośnie bardzo szybko i chyba nie jest najlepszy do takiego baniaka ogólnego.
Pozdrawiam
4you
Nowy
*

« Odpowiedz #3 : Luty 10, 2004, 15:14:59 »

to co mam z tej obsady wyrzucic??
Splender
Stały użytkownik

« Odpowiedz #4 : Luty 10, 2004, 15:27:54 »

a nie interesuje Ciebie akwa biotopowe?? np Amazonka ze skalarami neonkami itp.??
4you
Nowy
*

« Odpowiedz #5 : Luty 10, 2004, 15:33:43 »

raczej nie..... chyba ze masz gdzies  link do fotki  z biotopem
michał
Bywalec

« Odpowiedz #6 : Luty 11, 2004, 15:11:29 »

Na twim miejcu wybrałbym obsadę:
-neonki
-kiryski
-danio
-mieczyki
-molonezje

Dobrze by było gdybyś spytał się jakiegoś

znajomego szklarza jakiego sylikonu użyć

Błądzić to rzecz ludzka!?!
darq
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #7 : Luty 12, 2004, 10:10:49 »

4 you czym kierowałeś się dobierając taka obsadę?. Chyba tylko kwestia czy dana rybka Ci się podoba, czy nie. Przeczytaj najpierw więcej o warunkach jakich potrzebują poszczególne ryby i wtedy sam zobaczysz co tutaj nie pasuje, a poza tym porównaj wielkośc rybek, bo np. dla skalara kolorowe ogonki gupików będą urozmaicenie diety. Poza tym cos za duzo na dno.
Splender
Stały użytkownik

« Odpowiedz #8 : Luty 12, 2004, 12:55:34 »

nio to jeżeli taki korzeń nadaje się do akwa to zwracam honor ja tylkio w latosie na targowej się specjalnie o to pytałem widocznie obsługa tam jest niekompetentna sorx
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: