Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Firma Aqua-Szut  (Przeczytany 3732 razy)
Komandos
Super aktywny

Zambrów

« : Luty 24, 2006, 11:32:25 »

Co myslicie o filtrach i wogule o tej firmie Aqua-Szut. Czy mają dobre filtry?? No napewno nie doruwnuje Eheimowi ale mnie niestety nie stać na taki filtr, a że zamierzam kupić nowy zastanawiam sie nad takim aqa-szutem. Widzialem w sklepie za 80zł, nawed spory tam wiele sie nim nie interesowalem bo najpierw postanowilem sie zapytac czy jest sens sobie tym zawracać głowe.

Wkrótce 100 litrowa tanganika z muszlowcami Smiley
Sebastian
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #1 : Luty 24, 2006, 17:15:55 »

Filtry wew. mieli dobre zwłaszcza seria junior i senior (stare wersje), w zeszłym roku weszli na rynek z nową serią ( N ) i wydaje mi sie ze przedobrzyli z przeróbkami, a dokładniej z jedną, mam tu na mysli sposób zaciągania wody - dotychczas była to jedna rura w ostatniej komorze teraz są dwie, przez co znacząco zmniejszyła się powierzchnia filtracyjna gąbki, po za tym nie ma do czego przyczepić sie.

385 l - dyskowce
Komandos
Super aktywny

Zambrów

« Odpowiedz #2 : Luty 26, 2006, 17:14:35 »

Chodzi mi o filtr wewnętrzny. Nie wiem dokladnie jaki tylko tyle ze aqa-szut  a no i to z tych nowszych bo po wyglądzie można to stwierdzić.

Wkrótce 100 litrowa tanganika z muszlowcami Smiley
Przemek
Administrator
Super aktywny

« Odpowiedz #3 : Luty 26, 2006, 19:54:07 »

Zakładam, że czytałeś test Juniora ?
Tak jak pisze Sebastian - trochę małe gąbki, ale poza tym chodzi super - jest nie do zapchania Smiley

A na przyszłość pisz bardziej precyzyjnie o jakie dokładnie filtry Ci chodzi.

Pozdrawiam
Admin
-----------------------------
500l - akwarium towarzyskie
Góral
Tomek
Global Moderator
Bywalec

Przyjaciel Wiosny

« Odpowiedz #4 : Luty 26, 2006, 21:35:00 »

ja używam samej pompy aquaszut 600 z gąbką bez koszyka.
posiadam również słabsze aquaszut 300. od kilku lat pracują bezawaryjnie. jestem z nich zadowolony.

gg:1384140
MAK
Nowy
*

« Odpowiedz #5 : Luty 27, 2006, 16:25:20 »

Oprócz dwóch rurek te filtry mają jeszcze jedną wadę (dwóch rurek coprawda nie nazwałbym wadą) - sam osobiście mam aqua szut junior bio plus i wada polega na tym że łączenie komory najbliżej głowicy ze środkową komorą jest złudzeniem - wszystko jest dobrze jak filtr pracuje bo jest podciśnienie ale jak się wyłącza filtr aby go wyciągnąć to nie da się za głowicę tylko trzeba za głowicę i ostatni pojemnik bo inaczej filtr biologiczny rozsypie się po całym akwa

-=   Małopolski Tuning Klub - www.mtk-klub.pl   =-
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: