PSODS
Nowy

|
 |
« : Luty 07, 2004, 21:52:35 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
michał
|
 |
« Odpowiedz #1 : Luty 07, 2004, 22:00:25 » |
|
Neonki nie są aż tak cięzkie w utrzmaniu jeżeli zapewnimy im przedewszystkim: -krystaliczną wodę -kwaśną wodę -miękką wodę
i będzie ok
P.S. wpisz w wyszukiwarce neonki a napewno dowiesz się o tym gatunku dużo więcej :wink:
|
|
|
|
|
|
Błądzić to rzecz ludzka!?!
|
|
|
lukas
Global Moderator
Super aktywny

into U'r eyes my face remains
|
 |
« Odpowiedz #2 : Luty 07, 2004, 23:26:16 » |
|
niekoniecznie. Sam chów neonów nie jaest trudny. Można je trzymać nawet w stosunkowo twardej wodzie tylko że takie ryby nie będą nadawać sie później do rozmnażania. Trzeba im tylko zapewnić pokarm odpowiednich rozmiarów do ich małych pyszczków.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Molly_
|
 |
« Odpowiedz #3 : Luty 08, 2004, 00:20:09 » |
|
Hoduję neonki od zawsze chyba i dobrze mi się chowają, nie są trudne w hodowli. Fakt faktem...nigdy ich nie rozmnożyłam. Ale też nigdy specjalnie nie próbowałam. W rozmnażaniu nie są łatwe... Ale w hodowli nie sprawiają większych problemów.
|
|
|
|
|
|
zawsze iść rozkaz, który mam we krwi, MAŁĄ WOJNĘ w sobie mieć
|
|
|
Arturo
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #4 : Luty 25, 2004, 09:49:00 » |
|
Sama hodowla jest łatwa i szybko przyzwyczaja sie do nowych wrunkow(bez przesady) tylko zalezy jakie masz akwa ale jak dlamnie 100szt to jest garstka neonkow ,wiec propnuje trzymac duze ilosci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tomlsv
|
 |
« Odpowiedz #5 : Luty 25, 2004, 10:39:48 » |
|
...jak dlamnie 100szt to jest garstka neonkow ,wiec propnuje trzymac duze ilosci Chyba sie przejęzyczyłeś, moze chodziło Ci o 10 sztuk?  p.s. Witamy nowego akwarystę na forum 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kapsel
|
 |
« Odpowiedz #6 : Luty 25, 2004, 10:51:23 » |
|
ja średnio co jakieś 7 miesięcy musze kupować nowe statko bo tamto mi jakims dziwnym sposobem znika:P
|
|
|
|
|
|
Gloncie gloncie.... / 07.01.06 pierwsza próba rozmnożenia Zbrojnika złotego.../29.01.06 druga próba... 02.02.02 JEST IKRA ZłOCISTEGO GLONOJADA!! Pierwsze ich tarło parka od malkosci chodowana... ;]
|
|
|
Arturo
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #7 : Luty 25, 2004, 11:45:31 » |
|
Nie nieprzejezyczyłem sie mam 350 szt a mailem 1000szt (tysiac!) w akawarium 400l i dopiero wtedy to ma urok teraz jak mam 350 szt to wygladaja jak by ich bylo ze 100 szt taka garsta 20cm na 20cm , pozatym zacołem je sprzedawac vo mam juz coraz wieksze paletki i tak naprawde neonik musza ciagle przed nimi uciekac bo sie ich boja chociaz one wogole ich nie gonia ani nic , ale jak by ktos domnie podplywal kto jest jakie 100 razy wiekszy pewnie tez bym sie bał (hhhe szczegolnie ze to jest pilegnica) niegrozna ale zawsze , pozdrawiam moj numer gg 5351787 zapraszam na pogaduszki
|
|
|
|
|
|
|
|
|
HaliBut
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #8 : Luty 25, 2004, 15:14:16 » |
|
Arturo jak ty je rozmnożyłeś?? Miałęś specjalne akwwa na neonki?? Bo ja czytałem że żeby je rozmnożyć trzeba mieć gH=2 lub nawet 0. Jak doszedłeś do takich parametrów wody.
|
|
|
|
|
|
Carpe diem 
|
|
|
|
sir Michael
|
 |
« Odpowiedz #9 : Luty 27, 2004, 19:57:02 » |
|
Sama hodowla jest łatwa i szybko przyzwyczaja sie do nowych wrunkow(bez przesady) tylko zalezy jakie masz akwa ale jak dlamnie 100szt to jest garstka neonkow ,wiec propnuje trzymac duze ilosci 100? To ile by mogło być na 60 litrów?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
amisu
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #10 : Kwiecień 11, 2004, 23:23:34 » |
|
Jeju... ja mam 4  .Ale kupie ze 20. Ale na razie 4.... :roll:
|
|
|
|
|
|
20l Eksperymenty ze swiatłem dziennym i małe zbrojniki n. 50l Czarne rody 80l Sum Fossilis (DO ODDANIA!) 100l Roslinne 412l MaLawi
|
|
|
Maciek
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #11 : Kwiecień 12, 2004, 15:50:15 » |
|
Ja mam 7 neonów inessa w 75 l (plus to tego oczywiście inne rybcie), nie mają jakiś specjalnych wymagań, lubią głównie suchy pokarm (płatki). Rybcie fajne, czasem sprawiają wrażenie totalnie niekumatych :wink: ale wyglądem nadrabiają to wszystko na plus. :lol:
|
|
|
|
|
|
Akwa 75l - ogólne.
Zamienię dziewczynę na duże akwarium ;-)
|
|
|
Góral
Tomek
Global Moderator
Bywalec

Przyjaciel Wiosny
|
 |
« Odpowiedz #12 : Kwiecień 12, 2004, 16:45:49 » |
|
u mnie jak w podpisie. jest malinowo :lol: chociaż czasami potrafią się schować.
|
|
|
|
|
|
gg:1384140  
|
|
|
|
Tomlsv
|
 |
« Odpowiedz #13 : Kwiecień 13, 2004, 15:20:29 » |
|
Uuu Góralu to rzeczywiście musi super wyglądać, ja mam jak na razie 16 czerwonych i już mnie sie bardzo podoba :]. A w ogóle to wątek jest sprzed kilku miechów i apeluję do Amisu o rozwagę. Pozdrawiam.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kaja_xxx
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #14 : Kwiecień 13, 2004, 15:43:31 » |
|
Szczerze mówiąc to NIE. Takie moje zdanie. Czasami z braku czasu zdarzało mi się troche zaniedbać moje akwarium- niesprzątać przez jakieś 3-4 tygodnie, niekarmić kilka dni :wink: Ale teraz już się poprawiłam, przysięgam  Przez ten okres przeżywały wszystkie, co do jednej. Wymagań nie mają moim zdaniem dużych ale lepiej regularnie je karmić i zmieniać wodę bo raczej nikt z nas nie lubi chodzić głodny i żyć we własnym .... Pozdrawiam 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|