Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Biotopy « Ameryka « Pielegniczka Ramireza-WARUNKI!!!!!!!!!!!!!!!
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Pielegniczka Ramireza-WARUNKI!!!!!!!!!!!!!!!  (Przeczytany 4256 razy)
Kirysek
Nowy
*

« : Grudzień 25, 2005, 17:21:39 »

Czy pielęgniczka ramireza dobrze by się czuła w 36 litrowym akwa z dobrymi świetlówkami,gęstymi roślinami i wodą 25 stopni C?Nie mam grzałki,lecz zapewniam że woda nie wacha mocno temperaturami-przeważnie jest 22-25 stopni C.Wyczytałam że pielęgniczki dobrze czują się w wodzie 22stopni C! Pomocy!
A moja obsada to:
2 skalary,
4 żałobniczki,
3 neonki innesa,
4 beonki czarne,
3 kiryski,
1 gupik,
1 NIE AGRESYWNY bojownik(samiec),
1 giętkodziob czarnobrzuchy(opaczek).

Proszę o pomoc! Cheesy

Przeniesiony przez Sebastian Nie 25 Gru 2005 19:30

Kochajmy zwierzątka!
Raffy
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #1 : Grudzień 25, 2005, 19:00:56 »

Daj spokój z ramirezami, zrób coś ze swoją obsadą bo póki co - ryby ci kisną w takim akwarium :!:

Zawód : akwarysta...
Wszystkie ryby są wyjątkowe! Uszanujmy ich wymagania, podziękują nam dobrym zdrowiem i młodymi...
NIE UDZIELAM RAD PRZEZ PW!
http://www.3cityakwarium.fora.pl/Trójmiejska Akwarystyka
Obecnie: 500L Rafa, 112L roślinne, 160L mcharium
I we mnie drzemie Tanganika i Malawi
remol;]
Bywalec

« Odpowiedz #2 : Grudzień 25, 2005, 23:45:46 »

jezu ty o ramirezu a w akwa już masz zupe rybną.Poczytaj o tych rybach bo duzoo by pisać(w kółko te same błędy Smiley )
Kirysek
Nowy
*

« Odpowiedz #3 : Grudzień 26, 2005, 10:12:54 »

Kakoś ryby żyją już 3 lata i nie "kisnęły".Niby co mam zrobić???

Kochajmy zwierzątka!
Raffy
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #4 : Grudzień 26, 2005, 10:46:59 »

Skalary i opaczki do takiego akwarium nie nadają się w ogóle, pozbyć się ich albo zmienić akwa na większe :!:

Resztę można zostawić, i tak jest już dużo. Ramirezy to wrażliwe rybcie Smiley Pozdr.

Wszystkie ryby są wyjątkowe! Uszanujmy ich wymagania, podziękują nam dobrym zdrowiem i młodymi...
remol;]
Bywalec

« Odpowiedz #5 : Grudzień 26, 2005, 12:31:35 »

Dokladnie wrażliwe na zawartoś azotanów(co przy takim przerybiemu jest znaczne) i ogólne jej zanieczyśzczenie.Zyją jedynie 2-3lata.A juz 2 letnie to rybki stare :? pozbądz się skalarów,opaczka,bojownika i gupika i wtedy możesz pomyśleć o ramirezach.Czy podoba ci się akwa przerybione gdzie ryby wpadają na siebie bo nie mają miejsca?
Kirysek
Nowy
*

« Odpowiedz #6 : Grudzień 26, 2005, 19:28:43 »

Ale ja kocham moje sklalarki Sad  Sad  Sad  Sad Ja naprawdę...nie mogę ich sprzedać!A moja rodzinka tak lubi grubaska(opaczka) :placz: CO MAM ZROBIĆ!!!!!!NIE MAM MOŻLIWOŚCI KUPIENIA WIĘKSZEGO AKWA!!!!!!ZA TO MOJE TATA DAŁ 300ZŁ!!!!!PROSZĘ!!!POMÓŻCE MI W PODJĘCIU TEJ WAŻNEJ DECYZJI!!!!

Kochajmy zwierzątka!
lukas
Global Moderator
Super aktywny

into U'r eyes my face remains

« Odpowiedz #7 : Grudzień 26, 2005, 22:24:11 »

Cytat: Kirysek
ZA TO MOJE TATA DAŁ 300ZŁ!!!!!

ILE HuhHuhHuh?? :!:  :!:  :!:  :!:  Za 36L akwarium HuhHuhHuh?? To akwarium jest chyba złote i ma platynową pokrywę a cała elektronika jest sygnowana logo NASA. Kolego za ta cenę kupic moża 200L zbiornik z pokrywą.
W 36L akwa nie da się hodować asnbi skalarów ani opaczków. Tu ni ema co kombinować, po prostu te gatunki niegdy nie powinny były trafić do tego akwarium. Może jakiś wasz znajomy ma większy zbiornik i moglibyście je u niego odwiedzać?

remol;]
Bywalec

« Odpowiedz #8 : Grudzień 26, 2005, 23:43:42 »

Jak chcesz dla nich dobrze to je oddaj nie ma co je męczyć Sad następnym razem się zapytaj.Wielu ludzi patrze że kupuje skalary bo to popularne rybki i nie patzrą na ich wymagania :evil:
Kirysek
Nowy
*

« Odpowiedz #9 : Grudzień 27, 2005, 08:45:22 »

ILE HuhHuhHuh?? :!:  :!:  :!:  :!:  Za 36L akwarium HuhHuhHuh?? To akwarium jest chyba złote i ma platynową pokrywę a cała elektronika jest sygnowana logo NASA. Kolego za ta cenę kupic moża 200L zbiornik z pokrywą.

Lukas,akwa miało w komplecie grzałkę z regulustracją,pompkę pokarm i ekstra pokrywę!To dobra firma Aqua Szut!

A co do rybek(skalarki i opaczek)muszę je sprzedać :cry:  :placz:  :placz:  :placz: Nie mam wyjścia Sad Ale komu?Czy jest kotoś na forumku kto mieszka w Tczewie lub obok?(POMORSKIE)?

Kochajmy zwierzątka!
Raffy
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #10 : Grudzień 27, 2005, 10:36:14 »

Jak bywasz w Gdańsku (Tczew jest blisko Gdańska) to mogę je wziąc i przekazać je znajomemu który ma duże akwa z skalarami

Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: