piotrzieba
Nowy

|
 |
« : Listopad 05, 2005, 19:05:08 » |
|
helo:* mam baniak 45litrów i zamierzam do niego dać: 6gupików 2molinezje 10 neonków inessa 4 kirysy 2 glonki i dużo roślin co wy na to sądzicie??? :lol: aha mam jeszcze akwa 96litrów i chce zmienić obsade, jaką proponujecie????i czy lepiej zrobić skaliste czy z zielskiem? 
|
|
|
|
|
|
100l mini malawi 45l kiryski,platki,gupiki,glonojady 14l kotnik dla piękniczkowatych i zbiornik tarłowy dla kirysków Kto kupi guramina złotego???(ok 12cm)odpowiedzi prosze kierować na gg:5222983
|
|
|
|
mdramski
|
 |
« Odpowiedz #1 : Listopad 05, 2005, 19:14:09 » |
|
25 ryb do tego zbiornika ? Za dużo.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
piotrzieba
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #2 : Listopad 05, 2005, 19:33:16 » |
|
dziex za szybką odpowiedz a jakie ty bys proponowałrybki?  ? i w jakich ilościach i moze coś o roślinkach aha widziałem na allegro takie diody LED do podświetlania aqwa czy moge je zamontować w moim baniaczku45l?  ?
|
|
|
|
|
|
100l mini malawi 45l kiryski,platki,gupiki,glonojady 14l kotnik dla piękniczkowatych i zbiornik tarłowy dla kirysków Kto kupi guramina złotego???(ok 12cm)odpowiedzi prosze kierować na gg:5222983
|
|
|
piotrzieba
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #3 : Listopad 05, 2005, 19:38:09 » |
|
aha czy zna kto.ś moze stronke z galerią akwariów? 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kazik
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #4 : Listopad 05, 2005, 22:37:40 » |
|
gupiki są spoko neonki też mogą być. Molinezji jest za mało więc je wywal bo więcej rybek nie powinieneś mieć ale ta decyzja zoleży od Ciebie. ps. te molinezje to 2 samice czy parka Jeszcze jedno zdjęcia akwariów są na tej stronie w galerii forumowiczów nad postami (u góry strony) niestety nie ma tam zdjęcia mojego aqa
|
|
|
|
|
|
 Przepraszam wszystkich że nie odpowiadałem na prywatne wiadomości ale nie mogłem przez dłóższy czas wejść na forum
|
|
|
piotrzieba
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #5 : Listopad 06, 2005, 07:37:09 » |
|
no dobra czyli ja wpuszczam 6gupików (2samice 4 samce)2 molinki(2samice+2samce) i neonki 10sztuk:o:D:DDDD i jak :?:  ?/ co z tym większym akwa (96l) bo chce zmienić obsade :?:
|
|
|
|
|
|
|
|
|
piotrzieba
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #6 : Listopad 06, 2005, 09:22:37 » |
|
aha czy do tego aqwa 96 litrów moge dać cierniooczki i z jakimi rybami mogą one zyć?  ? :?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Vepsik
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #7 : Listopad 08, 2005, 18:37:08 » |
|
raczej ze wszystkimi tylko ze chyba nie moze byc juz prawie wogole przydennych (kiryski etc) bo podobno cierniooczki za abrdzo nie toleruja innych mieszkancow zajmujacych te partie ale moge sie mylic jezeli tak to prosze o poprawienie mnie
edit : a moze bys w tym 96 zrobil jakas mala pseudo tanganike skalista ??
|
|
|
|
|
|
www.malawiforum.pl ZAPRASZAMY DO DYSKUSJI szczegolnie wielbicieli tanganiki i malawi ale takze innych biotopow
|
|
|
piotrzieba
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #8 : Listopad 09, 2005, 17:39:37 » |
|
ej a o tą tanganike to jakie np. rybkii w jakich ilościach thxza odpowiedz aha i czy do tej "mini tanganiki" moge dać filtr zewnwntrzny? 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
piotrzieba
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #9 : Listopad 09, 2005, 17:47:41 » |
|
aha jeszce jedno :lol: bo mama zawsze sie wkurza czego to akwarium jest takie brudne!! i w związku z tym chce sie zapytać czy do tanganiki mozna dać glonojada i kiryski?   czy zna ktoś moze stronke z galerią akwariów z pielęgnicami???/
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Vepsik
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #10 : Listopad 09, 2005, 17:54:29 » |
|
zewnetrzny a pewno bedzie lepszy od wewnetrznego (chociaz tutaj sa rozne gusta bo to zalezy od jego wydajnosci jezeli ten zewnetrzny jest dosc dobry to spokojnie (sam w 102 mam tetrateca700) i wogole warto wrzucic do akwa jakis najmniejszy, najtanszy filtr bo po 1 bedzie troche zanieczyszczen dodatkowo usuwal a po 2 podczas czyszcenia bedziesz czyscil tylko jeden i dzieki temu flora bakteryjna nie zostanie tak drastycznie zmniejszona). ja hoduje ksiezniczki z burundii i leleupi naprawde ciekawe rybki i warto sie z nimi pobawic. jezeli chodzi o rybcie dla ciebie to tez moglbys wybrac w podobnym do mnie stylu lub jakies inne z rodzinki "ksiezniczek" lub szczelinowcow. w ilosciach to zalezy od rodzaju przyjrzyj sie jakiejs stronce o tanganice tam masz napisane gatunki jakbys znalazl konkretny moze wytedy bym mogl odpowiedziec jak jeszcze jakies pytania to pisz (oczywiscie mala tanganika w 96l)
|
|
|
|
|
|
www.malawiforum.pl ZAPRASZAMY DO DYSKUSJI szczegolnie wielbicieli tanganiki i malawi ale takze innych biotopow
|
|
|
Vepsik
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #11 : Listopad 09, 2005, 17:56:31 » |
|
jeszcze jedna sprawa jakbys chcial pogadac tak dosc szybko (bo wiadomo ze na forum sie czasami zaglada) to pisz numer gg 6553126
|
|
|
|
|
|
|
|
|
piotrzieba
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #12 : Listopad 09, 2005, 19:21:36 » |
|
oki thx
|
|
|
|
|
|
|
|
|
miziel
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #13 : Czerwiec 26, 2006, 08:49:01 » |
|
|
|
|