mila
Stały użytkownik

|
 |
« : Październik 15, 2005, 13:54:44 » |
|
Witam! Nie dawno byłam u mojej koleżanki, która pochwaliła mi się swoimi rybami. Ma ona 3 bojowniki- 1 samca i 2 samiczki. Trzyma je w ok.3-4l kuli. Prubowałam ją namówic do zmiany akwarium na większe, lub żeby chociąż kupiła rybom jakiś filtr i roślinkę. Ma tam ona tylko żwirek czerwony, no i ryby, aha i wodę! Powiedziała mi ona, że nie kupi większego, bo nie mam czasu się zajmować tym
|
|
|
|
|
|
150l 4mieczyki, 2 molinezje szerokopłetwe, 2 zmienniaki wielobarwne 2 skalary, 2 kiryski spiżowe,2albinosy 2pekolcje 10,5l kotnik
|
|
|
Teo
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #1 : Październik 15, 2005, 23:50:07 » |
|
To poco jej ta kula jak nie ma czasu. Poza tym tu nie potrzeba go zbyt wiele. Zajmowanie się taką 40 to góra 1h na tydzień
|
|
|
|
|
|
160l tanga - 5 naskalniki ozdobne - 5 szczelinowce leleupa - 1 glonek
|
|
|
mila
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #2 : Październik 16, 2005, 16:45:48 » |
|
mowiłam jej to, ale ona nie bo za dużo kasy to kosztuje. Moja kuzynka mogłaby dać jej swoje akwa od chomika 12l. Zawsze troche wiecej, ale ona nie. Ona chce tylko, żebym jej dała troche ryb moich na żarełko dla swoich, ale ja jej nie dam bo żal mi ich.
Albo byłam w Carrefurze i w tym sklepie na dole z pamiątkami baba trzyma tam 1 samca bojka w kuli, ale ok. 8l, może troche mniej, no nie wiem. Ma tam tylko jakieś kamienie jako podłoże i roślinkę. Mówiłam jej że tak nie wolno, ale ona tylko się śmiała.
Dlaczego ten los jest taki okropny. Chcesz dobrze a oni sie wyśmiewaja. I co najgorsze to te ryby długo żyją jak na takie warunki.
|
|
|
|
|
|
150l 4mieczyki, 2 molinezje szerokopłetwe, 2 zmienniaki wielobarwne 2 skalary, 2 kiryski spiżowe,2albinosy 2pekolcje 10,5l kotnik
|
|
|
ktosiek
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #3 : Październik 16, 2005, 16:51:12 » |
|
A co powiedziec jak baba w sklepie blisko mnie trzyma okolo 5 bojownikow i kazdy z nich kisi sie w kuli najwyzej 4 litrowej, a ona mowi ze bojowniki nie sa wymagajace i tak moga byc :? Albo w sklepach jak trzymaja je w malutkich plastikowych kubeczkach.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ropek
|
 |
« Odpowiedz #4 : Listopad 04, 2005, 20:21:34 » |
|
Kiedyś ktoś tu napsiał zamknij się na miesiąc w kiblu i żyj tam
|
|
|
|
|
|
|
|
|
hydrofil
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #5 : Listopad 15, 2005, 15:49:31 » |
|
niestety w tym wypadku liczy sie kasa. czesto jestem swiadkiem, jak proponuje sie klientom kolejne ryby do ich akwa, nie baczac czy jest przerybione, i jaki gatunki sie w nim znajdują:( a człowiek, który nie ma czasu zajmować się swoim zbiornikiem jest nieodpowiedzialny, i powinien dać sobie spokój i zassac wygaszacz ekranu :evil:
|
|
|
|
|
|
-------------------- 240l 1botia lohachata 2xb. macracantha 3pangio kuhli 1xp myersi 8xrasbora heteromorpha 4xkryptopterus bicirrhis 4xCrossocheilus siamensis fluval 304, 2x30W + 65W, CO2
|
|
|
hydrofil
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #6 : Listopad 15, 2005, 15:52:04 » |
|
lo siento za wielkość emblematu, zmienie to szybko 
|
|
|
|
|
|
-------------------- 240l 1botia lohachata 2xb. macracantha 3pangio kuhli 1xp myersi 8xrasbora heteromorpha 4xkryptopterus bicirrhis 4xCrossocheilus siamensis fluval 304, 2x30W + 65W, CO2
|
|
|
|