Columb
Nowy

|
 |
« : Styczeń 23, 2004, 11:59:12 » |
|
Wiem ze te pytania sa glupie ale dopiero zaczynam;) Czy jesli dam z tylu swietlowke Philips aquarelle a z przodu Osram fluora to bedzie ladny efekt i rybki sie ladnie wybarwia? Czy sa rozne kolory fluory, jak tak to jaki kupi? Przypomne ze mam juz 1 Philipsa. Czy lepiej dac obydwie Philipsa? W gre wchodza tylko te dwie. I co zrobic zeby tapete, ktora jest przyklejona na zewnatrz akw, bylo wyraznie widac, bo teraz prawie wogule jej nie widac????OPISZCIE PROSZE!!!!! Pozdrawiam!
|
|
|
|
|
|
Columb
|
|
|
Sebastian
Global Moderator
Super aktywny

|
 |
« Odpowiedz #1 : Styczeń 23, 2004, 19:31:13 » |
|
Ja bym jednak dał Philipsa z serii TLD np 950 lub Osram z serii Lumilux też 950 (takie mam i jest ok).
|
|
|
|
|
|
 385 l - dyskowce
|
|
|
Black
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #2 : Luty 03, 2004, 18:52:44 » |
|
Sylvani GRO-LUX świetnie wybarwia ryby Hagen Power glo rośliny przy nich szaleją :twisted:
Pozdrawiam Black Toruń
|
|
|
|
|
|
Woda to krew Ziemi !
|
|
|
lukas
Global Moderator
Super aktywny

into U'r eyes my face remains
|
 |
« Odpowiedz #3 : Luty 04, 2004, 00:20:01 » |
|
polecam SYLVANIA Aquastar , głównioe widmo czerwone i niebieskie. Swietnie wybarwia ryby o świecących plamach (np. Ramirezy),jednoczeście dawane światło nie jest zybt jeskrawe przez co nie płoszy ryb sumowatych i zbrojnikowatych , a rosliny rosną jak na drożdżach.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
lidia
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #4 : Luty 17, 2004, 11:34:46 » |
|
To i może mi ktoś podpowie? Akwa 100/40/50. Jakie świetlówki? Obudowa na dwie 30W. Mam tęczanki i neonki, sporo roślin. Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
sulika
|
|
|
HaliBut
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #5 : Luty 23, 2004, 18:50:56 » |
|
To ja się zapytam o tampy do mojego akwa. Osada Prętniki Karłowate, Neonki Inesa, Molcie, Danio Pręgowane, Kiryski Pstre, Zbrojnik Niebieski. Mam akwa 45 l i miejsce na 2x 15 W(lub 14 zależy czy mi się zmieści 15). Rośliny mam zielone. Jakie świetlówki polecacie?? Ja myślałem między Sun-Glo, Aqua-Glo, Sylvani GRO-LUX. Ale może mi doradzicie inaczej. tylko cena powyżej 35 nie kupię, bo i tak już dużo wydałem na akwarium.
|
|
|
|
|
|
Carpe diem 
|
|
|
|
|
HaliBut
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #7 : Luty 23, 2004, 19:17:51 » |
|
Już kilka razy byłem na tej stronce. Ale i tak niewiem które wybrać. Może podzielicie się swoimi doświadczeniami. Napiszę jeszcze na czym mi zależy: :arrow: ładne wybarwienie ryb :arrow: dobrze rosnące roślinki Powiedzcie mi dwia rodzaje świetlówek które byście wybrali i będzie po kłopocie.
|
|
|
|
|
|
Carpe diem 
|
|
|
A-smi
Robert
Global Moderator
Super aktywny

|
 |
« Odpowiedz #8 : Luty 23, 2004, 19:24:01 » |
|
Mam u siebie z tylu philipsa aquarelle, a z przodu sylwanie groluxa. W sylwani moje czerwone paletki sa .... jeszcze czerwiensze :mrgreen: .
|
|
|
|
|
|
pozdrawiam asmi
|
|
|
HaliBut
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #9 : Luty 23, 2004, 19:30:03 » |
|
Tak ale moje rybki są chyba raczej do wybarwiania na niebiesko ale ja się nie znam.
|
|
|
|
|
|
Carpe diem 
|
|
|
A-smi
Robert
Global Moderator
Super aktywny

|
 |
« Odpowiedz #10 : Luty 23, 2004, 19:32:06 » |
|
|
|
|
|
|
|
pozdrawiam asmi
|
|
|
HaliBut
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #11 : Luty 23, 2004, 19:51:20 » |
|
Nie no jadne akwa. Takie.... hmm jakby to nazwać....o może tak niebieskie  :lol:  :twisted: :wink:
|
|
|
|
|
|
Carpe diem 
|
|
|
pbern
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #12 : Luty 23, 2004, 20:45:47 » |
|
ja mam 3 swietlowki (na 100l) 1x Aqua-Glo 25W 1x Oceanic Colour 18W 1x Oceamc Blue 18W jestem w trakcie przerabiania instalacji.. tak by moc odpalac swietlowki wybiurczo.... a docelowo by sterowal Tym komputer...  (prosty sterownik) W sumie Blue u mnie dziala prawie 18H.. bo lubie jak akwarium jest niebieskie... i idealnie nadaje sie do opserwacji noca...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|