Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Akara błękitna  (Przeczytany 4028 razy)
Domell
Nowy
*

« : Sierpień 29, 2005, 02:48:52 »

Kupilm pirwsze ryby do mojego akwarium (jak temat) i mam problem podobaja mi sie i chce je miec ale one zjadly mi juz neony i pielęgniczki ramireza które kupilem na test. Pomóżcie mi jake ryby moge znimi trzymać najlepiej stadne do ozdoby... One w dziń nie atakuja tylko w nocy! Może  Kolcobrzuch zielony??? (tak dwie sztuki)

Tommy    hom.safland.org/~domell
lukas
Global Moderator
Super aktywny

into U'r eyes my face remains

« Odpowiedz #1 : Sierpień 29, 2005, 10:32:42 »

A jakie duże jest akwarium ??

Domell
Nowy
*

« Odpowiedz #2 : Sierpień 29, 2005, 19:19:26 »

150 l kaminne groty z prawj i gęstwina roślin z prawej a po srodku przestrzen wolna.

Tommy    hom.safland.org/~domell
lukas
Global Moderator
Super aktywny

into U'r eyes my face remains

« Odpowiedz #3 : Sierpień 29, 2005, 20:25:58 »

Akara to duża ryba i mimo, że jak na pielęgnicę jest dość spokojna to i tak jest znacznie bardziej agresywna od remirezek czy neonków. Łączenioe jej z neonami było czystym absurdem i chyba nikogo to nie zdziwiło, że zostały zjedzone. Jęsli akary zjadły i ramirezki (nie wiem jak duże one były) to znaczy że chyba je kiepsko karmisz.

PS: Co to znaczy: Kupiłem ryby na test ??

coro
Nowy
*

« Odpowiedz #4 : Listopad 18, 2005, 20:08:55 »

A propo akar to z jakimi rybami mogą być trzymane??
I czy jakbym miał jedną akare to byłaby mniej agresywna?? Czy może lepiiej ja trzymać w grupie??
Kesi
Nowy
*

« Odpowiedz #5 : Styczeń 18, 2006, 18:09:59 »

Akary trzyma się wyłacznie parami w akwarium jendogatunkowym.
Jedzą pokarm mięsny, więc ne dziwne że upolowały reszte ryb. Powinny być karmone rybami, robakami, owadami....

Można spróbować trzymać je z pielęgnicami o podobnej wielkości np. mekką. Ale trzeba pamiętać iż można trzymać jedną parę i musi to być para która się sama dobierze inaczej będą ze sobą walczyć chwytając się za pyski.

Mogę wysłać wam zdjęcia z tarała jakby ktoś chciał.
Chętnie służe pomocą  Cheesy
remol;]
Bywalec

« Odpowiedz #6 : Styczeń 19, 2006, 15:11:18 »

a ile cm mają twoje arkary?
moim zdaniem kolcobrzuch się nie nadaje(ten chyba lubi zasolenie)może daj gurami :wink: albo wielkopłetwy :twisted: a do tego glonojady albo spróbuj z ławicą podrośnietych bystzryków pereza(rosną do 7cm)
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: