Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 ... 3 4 [5]
  Drukuj  
Autor Wątek: jakie krewetki na glony  (Przeczytany 25334 razy)
Sebastian
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #60 : Luty 25, 2006, 22:06:23 »

Raczej pomyśl nad amano.

Amano też tłuką, przeprowadzałem 1 samcowi aklimatyzacje w krewetkarium i po dwóch dniach musiałem go eksmitować bo krewetki były ledwie żywe.

385 l - dyskowce
Kotek92
Bywalec

Zielona Góra

« Odpowiedz #61 : Luty 25, 2006, 22:12:51 »

MUsze sprzedac bojowniki nawet nie dlatego ze chce krewetki  :wink:  Ale ja amm samice ale to i tak bojowniki  :?  No ale poczekam az sprzedam bojki i wtedy pomysle nad zakupem jakichkowiek krewetek  :wink:

Pozdro
malzonka
Super aktywny

« Odpowiedz #62 : Maj 06, 2006, 07:12:41 »

Mi bojownik nawet nie tknął szklistych. Może dlatego, że rosły w mega tempie.
Mam pytanie dotyczące cristal red i red cherry.Przy jakiej wielkości sa dojrzałe płciowo i zaczynaja się rozmnażać ? Mąż podobno zakupił jedną w ciąży  Roll Eyes Same okreslenie mi juz nie pasuje  Wink No i dzisiaj oglądalismy te stadko 10 krewetek. Co prawda widoczne było 8 sztuk. jak dla mnie to one sa tak malutkie, że ja tam nie widziałam ani jednej kuleczki ikry. Czy macie może jakiś link na którym jest zdjęcie krewetek z ikrą ? Bo teretycznie to niby wiemy co i jak, ale trzeba by zobaczyć aby wiedzieć jak to wygląda. Bo juz zaczynamy od nowa biologie tworzyć i dopatrujemy sie baaardzo ciekawych rzeczy  Grin
Ziomal Kamil
Stały użytkownik

« Odpowiedz #63 : Maj 06, 2006, 22:56:44 »

http://www.akwaria.pl/krewetki/index.html to jest świetna stronka o krewetkach, pszukaj, jest tam zdjęcie krewetki "w ciąży". Co do dojżałości pułciowej to do końca nie wiem, lecz u krewetek następuje to dość szybko.  Wink

126L
neonki czerwone
kiryski
kiryśnik
zbrojniki
malzonka
Super aktywny

« Odpowiedz #64 : Maj 07, 2006, 07:22:47 »

Ziomal ja to jednak sierota jestem. Ten sklep jest bardzo blisko mojego miejsca zamieszkania. I nawet mamy w domu tę książke o krewetkach. Właśnie autor tej książki powiedział mojemu mężowi, że ta jedna inkubuje ikrę no i chyba rzeczywiście. Tylko, że ta ikra (nie wiem czy u krewetek to też sie nazywa ikra, ale chyba tak) jest czarna. I nie wiem czy to sa oczka małych krewetek i niedługo się dzieciaki wyklują czy poprostu ma taki kolor.
A jakie tam sa piękne krewetki do morskiego aqua do kupienia  Cheesy

Edit:

Już wiem - to jajeczka i to zapłodnione bo nosi je dosyć nisko Smiley
« Ostatnia zmiana: Maj 07, 2006, 08:28:46 wysłane przez malzonka » Zapisane
Komandos
Super aktywny

Zambrów

« Odpowiedz #65 : Maj 10, 2006, 17:24:15 »

Tak czytałem cały wątek i nie znalazłem aby ktoś z was powiedział. Która z krewetek wkońcu jest najleprza.
Red Sherry vs Amano

Która lepiej wcina glony?? Nie chodzi o wygląd itd. Chce mieć w akwarium najleprzego pogromcę glonów. Chciałem kosiarki ale troche przyduże jak na 112 litrów.

Wkrótce 100 litrowa tanganika z muszlowcami Smiley
Sebastian
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #66 : Maj 10, 2006, 21:00:29 »

Nie wiem jak red cherry, ale amano jest naprawdę pracowita, swoich jeszcze nie widziałem na leniuchowaniu, ostatnio nawet za krasnorosty się wzięły. napewno są w stanie wiecej i szybciej zjeść, ale to można nadrobić ilością red cherry.

385 l - dyskowce
malzonka
Super aktywny

« Odpowiedz #67 : Maj 10, 2006, 21:07:03 »

Ja moich amano kompletnie nie widzę, czasami uda się je zauwazyc, ale generalnie siedza w roslinach. Są 4, dwie już wyrosniete a dwie malutkie. Niestety przez to nie widze czy wcinają glony, ale z drugiej strony nie widze ich przy kramieniu. To samo tyczy się szklistych. Szkliste w 40-stce zawsze wychodziły na porę karmienia i jadły to co ryby. Tutaj też znikaja w roslinach, więc pewnie tam żerują. Roslin za dużo a krewetek pewnie za mało na efekty. Choc chwilowo mam zawiesista zupę a nie wodę  Roll Eyes więc moze i dlatego nie moge ich wypatrzeć...
lukas
Global Moderator
Super aktywny

into U'r eyes my face remains

« Odpowiedz #68 : Maj 11, 2006, 00:02:24 »

a czy krewety szkliste tez jedza glony ? czy to tylko jakiś dodatek w ich diecie ?

Sebastian
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #69 : Maj 11, 2006, 00:08:12 »

Raczej dodatek, przynajmniej moje tak je traktują, przważnie biegną za pokarmem.

385 l - dyskowce
malzonka
Super aktywny

« Odpowiedz #70 : Maj 11, 2006, 05:41:45 »

Też sądzę, że dodatek. Swoje widziałam przeważnie pałaszujące ochotkę albo pałtki Rubina.
Strony: 1 ... 3 4 [5]
  Drukuj  

Skocz do: