gusiag
Nowy

|
 |
« : Sierpień 16, 2005, 12:57:31 » |
|
potrzebuje wszelkich rad odnosnie akwarium rybek filtra napowietrzania wody itp. dostalam akwarium od chlopaka i chce o nie dbac, a nie za bardzo umiem,kto moze mi pomoc??
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kazik
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #1 : Sierpień 16, 2005, 13:02:11 » |
|
Jakie jest to akwa czy są już ryby, filtr itp
|
|
|
|
|
|
 Przepraszam wszystkich że nie odpowiadałem na prywatne wiadomości ale nie mogłem przez dłóższy czas wejść na forum
|
|
|
KS_ARMANI
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #2 : Sierpień 16, 2005, 13:04:25 » |
|
pomoc moze wiele osob ale jak to kolega stwirdzil opisz co juz masz
|
|
|
|
|
|
112l - Welony 33l -  dobrzy ludzie przyjmę roślinki 
|
|
|
gusiag
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #3 : Sierpień 16, 2005, 13:07:53 » |
|
sorry ze nie umiem sie tu odnalezc u was i tak powoli ale mam juz tak: filtr wewnetrzny z napowietrzaniem, grzalke z termostatem rybki i takie tam no a chodzi mi o to ze moje rybki siedza na dnie, mam neonki i zalobniczki, malo sie ruszaja...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kazik
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #4 : Sierpień 16, 2005, 13:14:49 » |
|
Dobra więc tak są tam roślinki jeśli tak to opisz je. czym jest wysypane dno i czym je karmisz?
|
|
|
|
|
|
 Przepraszam wszystkich że nie odpowiadałem na prywatne wiadomości ale nie mogłem przez dłóższy czas wejść na forum
|
|
|
gusiag
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #5 : Sierpień 16, 2005, 13:16:24 » |
|
pewnie smieszne wam sie to wydaje ale dla mnie to wazne,nie chce zeby mi zdechly, chcialabym wiedziec czy filtr ma chodzic caly czas czy ma miec jakies przerwy czy napowietrzenie musi byc mocne czy slabe, i czemu moje ryby boja sie swiatla, mam pokrywe ze swiatlem taka jak trzeba chyba wiec nie wiem co jest bo jak zgasze swiatlo to plywaja w miare po calym akwarium, a jak zapale to siedza na dnie, akwarium ma 54litry, jak cos mi napiszecie co mam robic i jak to bede wdzieczna
|
|
|
|
|
|
|
|
|
gusiag
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #6 : Sierpień 16, 2005, 13:17:52 » |
|
roslin zywych nie mam, sa sztuczne, podloze to zwirek ale nie barwiony, jakis ciemny,bo podobno neonki lubia ciemne podloze, a kamie je sucha karma tetramin
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kazik
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #7 : Sierpień 16, 2005, 13:22:51 » |
|
To niejest śmieszne, przeciesz jesteś początkującą akwarystką. Na filtrze powinno pisać od ilu do ilu litrów ma być ( koło pokrętła)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
gusiag
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #8 : Sierpień 16, 2005, 13:24:55 » |
|
filtr od 60 do 100l
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kazik
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #9 : Sierpień 16, 2005, 13:31:22 » |
|
Ustaw filtr na minimum
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kazik
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #10 : Sierpień 16, 2005, 13:34:45 » |
|
Kup im jakąś żywą roślinke a najlepiej kilka bo rybu lubią żywe a sztuczne niemają sensu. Filtr i światło powinno być włączone od momentu jak wstaniesz do ok 22:00
Ps czy to świetlówki?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
gusiag
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #11 : Sierpień 16, 2005, 13:35:09 » |
|
zrobione a co z powietrzem jak uregulowac powietrze zeby troszke lecialo czy raczej duzo, z tylu mam taka rurke i nia reguluje ale nie wiem czy robie to dobrze
|
|
|
|
|
|
|
|
|
gusiag
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #12 : Sierpień 16, 2005, 13:36:50 » |
|
pokrywa ze swietlowka, ja nie wiem czy umiem zajac sie dodatkowo zywa roslina
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Robert
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #13 : Sierpień 16, 2005, 13:39:07 » |
|
Filtr powinien pracować cały czas :!: Jeśli chodzi o oświetlenie to powinno być włączone przez 12-14 godzin. Koniecznie kup żywe roślinki.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kazik
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #14 : Sierpień 16, 2005, 13:39:28 » |
|
ta regulacja to lipa rurkę ustaw tak aby powietrze szło z poza pokrywy. Ile jest neonek i żałobniczek. Czego jeszcze niewiesz?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|