Miły_15
Nowy

|
 |
« : Sierpień 14, 2005, 19:19:16 » |
|
Chciałbym się dowiedzieć ,które ryby akwariowe hodowane w domu przypominają albo jeszcze lepiej...są spokrewnione z rekinami. Wiem ,że jest SUMIK REKINII, ale poszukuję czegoś trochę większego...miałem kiedyś taką rybe...miniaturowy rekin ale nie pamiętam nazwy...wyglądał jak miniaturka rekina. Bardzo prosze o pomoc i wszelkie informacje.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Molly_
|
 |
« Odpowiedz #1 : Sierpień 14, 2005, 19:29:43 » |
|
brzanka rekinia 
|
|
|
|
|
|
zawsze iść rozkaz, który mam we krwi, MAŁĄ WOJNĘ w sobie mieć
|
|
|
Miły_15
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #2 : Sierpień 14, 2005, 19:32:08 » |
|
A mogłbyś zamieścić fotki  ? A czy te ryby są drapieżne i można podawać im inne mniejsze rybki jako pokarm...aha i mniej więcej jakiej wielkości one urosną?? I poprosiłbym o jakieś info o tych rybkach.  Z góry dzięki!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Miły_15
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #4 : Sierpień 14, 2005, 19:55:48 » |
|
Sorki Molly :oops: :oops: :oops: . Ta ryba mi się nie podoba...przez te łuski nie jest podobna do rekina...widziałem właśnie sumika rekiniego...piękna rybka i bardzo do rekinow z kształtu podobna...równie opływowa. Kiedyś dopóki mój rekinek nie wyskoczył i nie dało się go odratować to wygrywałem z nim wszystkie konkursy na zwierzęta domowe...wkońcu wzbudzał też sensację...wszędzie pieski kotki i chomiczki...a tu nagle gość z rybą podobną do rekina i dość sporych rozmiarów wpada z akwarium i na miejscu wygrywa. hehe :wink: to były czasy...teraz znów chcę założyć akwa od nowa i mam zamiar umieścić w nim rybę (ryby) podobne do rekinów.
Bardzo bym prosił o podanie innych gatunków rybek oraz fotek i informacji o nich.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Harpia
|
 |
« Odpowiedz #5 : Sierpień 15, 2005, 00:06:10 » |
|
Może inaczej, jak duże masz akwarium, wielkook potrzebuje bardzo dużego zbiornika, od 500l. wzwyż.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Miły_15
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #7 : Sierpień 15, 2005, 07:24:09 » |
|
Ogromne dzięki za pomoc  . Ja jednak poszukam czegoś innego :wink: . Sumik Rekinii też jest fajny  . A co sądzicie o rybie "duchu" (potoczna nazwa)...podobna nazywa się noże czy jakoś tak...macie może jakieś informacje i fotki o tej rybce?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Molly_
|
 |
« Odpowiedz #8 : Sierpień 15, 2005, 09:48:00 » |
|
Na forum jest taka opcja 'szukaj'. Wpisz tam słowo 'Duch', wciśnij 'ENTER' i to wszystko :wink:
|
|
|
|
|
|
zawsze iść rozkaz, który mam we krwi, MAŁĄ WOJNĘ w sobie mieć
|
|
|
Raffy
Global Moderator
Super aktywny

|
 |
« Odpowiedz #9 : Sierpień 15, 2005, 09:57:57 » |
|
|
|
|
|
|
|
Zawód : akwarysta... Wszystkie ryby są wyjątkowe! Uszanujmy ich wymagania, podziękują nam dobrym zdrowiem i młodymi... NIE UDZIELAM RAD PRZEZ PW!http://www.3cityakwarium.fora.pl/Trójmiejska Akwarystyka Obecnie: 500L Rafa, 112L roślinne, 160L mcharium I we mnie drzemie Tanganika i Malawi
|
|
|
|
mdramski
|
 |
« Odpowiedz #10 : Sierpień 15, 2005, 13:22:28 » |
|
Ale duch raczej rekina nie przypomina 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Miły_15
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #11 : Sierpień 15, 2005, 17:12:46 » |
|
nie przypomina...ale jest bardzo intrygujący...początkowo chciałem go mieć w swoim akwarium...ale po pierwsze poczytałem o nim trochę i szkoda kasy jeżeli i tak może mi zdechnąć a nie jestem zaawansowanym akwarystą  . Po drugie mam zamiar założyc akwarium morskie (słonowodne). Więc zrezygnowałem z tej rybki. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Miły_15
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #12 : Sierpień 15, 2005, 18:02:38 » |
|
Sum rekinii...miałem kiedyś taką rybkę też...była bardzo fajna :wink: . Muszę popytać...może ktoś ma ją jeszcze w akwarium bo w sklepach ciężko jest ją dostać(u mnie nie ma jej wcale  )
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mdramski
|
 |
« Odpowiedz #13 : Sierpień 15, 2005, 18:04:07 » |
|
Wiesz, jak chcesz dopiero zacząć przygodę z akwarystyką to zacznij od czegoś prostszego. Hodowla ryb to nie jest taka łatwa sprawa jak się to z początku wydaje. Tutaj potrzeba przede wszystkim cierpliwości 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Miły_15
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #14 : Sierpień 15, 2005, 18:13:51 » |
|
To nie będzie moje pierwsze akwarium...częśc dość ciekawych i rzadkich rybek widziałem i poznawałem...sumika rekinniego też miałem i czuł się u mnie dobrze...tylko raz zapomniałem zakryć akwarium...zresztą wiedziałem ,że jest ruchliwy ale nie pomyślałem ,że na tyle aby wyskoczyć z dosyć wysokiego akwairum nie do końca zalanego wodą...niezłe wybicie miał hehe :wink: . ale było mi bardzo szkoda ,że znalazłem go rano na podłodze...również węrzyka plamistego (jakoś tak się to nazywa) miałem...i dowiedziałem się ,że powinienem uważacna ikrę i małe rybki kiedy on jest w pobliżu...nażarł się ich tak ,że był straszliwie gruby...i w końcu z "otyłości" też zdechł...teraz zanim założę jeszcze raz akwarium (czyli gdzieś w grudniu, ponieważ zbieram kasę na wszystko co będzie mi potrzebne bo chcę stworzyć biotop dla moich rybek :wink: )to czytam wszystko na temat interesujących mnie rybek i dobieram je z rybkami o podobnych gustach...zresztą jęsli będe miał dylemat to zajrzę tutaj  . Nie jestem początkującym ale i nie zaawansowanym...wszystkie informacje dla początkujących już mam od dawna opanowane 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|