Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Przenosiny  (Przeczytany 1685 razy)
azaqi
Nowy
*

« : Sierpień 09, 2005, 08:24:45 »

Witam wzsystkich.
mam takie pytanko
mam obecnie akwa 112l i 6 malych trofci, zakupilem teraz 240l i zamierzam je przeniesc tam tylko jak to zrobic najlepiej tzn.
czy zalewac akwa swieza woda i czekac az dojrzeje czy tez wlac stara wode i uzupelnic nowa i wlozyc wklad z filtra do nowego?
czy to wystarczy
czy proponujecie cosik innego
pozdrawiam
A-smi
Robert
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #1 : Sierpień 09, 2005, 11:09:48 »

Ja osobiscie wlalbym stara wode i uzupelnial swierza odstana. Moze nie od razu cala, ale codziennie po iles tam litrow.

pozdrawiam
asmi
azaqi
Nowy
*

« Odpowiedz #2 : Sierpień 09, 2005, 11:44:35 »

No ale jak wyleje ze starego akwa wode to bede musial rybki juz przeniesc a nie mam gdzie odstawic 140l wody. Czy to im nie zaszkodzi?
lukas
Global Moderator
Super aktywny

into U'r eyes my face remains

« Odpowiedz #3 : Sierpień 09, 2005, 13:34:25 »

Zlej ze starego akwarium wodę do nowego, uzupełnij odstałą (odstaw tyle ile dasz radę) a resztę dopełnij wodą z kranu.

kafarski
Gość
« Odpowiedz #4 : Sierpień 09, 2005, 17:30:46 »

tak jak wyżej lukas radzi tylko ja bym jeszcze przegonil tę wode z dwa trzy tygodnie niech dno dojrzeje bo rozumiem że też jest nowe?i zostaw troche wody w starym niech se tam plywają.możesz też stary żwir czy piasek pomieszać z nowym też pomoże bakteriom.
Sebastian
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #5 : Sierpień 09, 2005, 19:30:22 »

a nie mam gdzie odstawic 140l wody

A wannę masz ?  Cheesy  Jest taki stary sprawdzony sposób: folia malarska + wanna i masz  200 - 300 l do dyspozycji (albo i wiecej).

385 l - dyskowce
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: