Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Ryby akwariowe « Dziwne zachowanie mieczyka PILNE!!!!
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Dziwne zachowanie mieczyka PILNE!!!!  (Przeczytany 2451 razy)
matiksatanas
Nowy
*

Powiedzmy Nie!!!!!! Trzymaniu rybek w kuli

« : Grudzień 30, 2013, 18:51:17 »

Witam posiadam samca mieczyka od 2 dni stoi po kątem w jednym miejscu i prawie się nie rusza co się z nim dzieje proszę o pomoc

info:
Zbiornik 150l,
podłoże kamieniste,
grzałka z termostatem 100wat (temp 26stopni)
filtr kaskadowy 300l/h + skimer
napowietrzacz sera aira 200-500l
TOMUSSS1985
Nowy
*

40 litrów

« Odpowiedz #1 : Grudzień 31, 2013, 11:19:22 »

siemka. może mieć zapalenie pęcherza pławnego. nie wiem jak to się leczy.kiedyś gdzieś czytalem ze niektórzy coś z tym robią( fachowo) ale nie przypomnę sobie. poczytaj o tym moze do czegos dojdziesz.mialem kiedys taki przypadek z gupikiem. po kilku dniach rybka zdechla. innym razem z kiryskiem tez cos podobnego. kilka dni plywal na środku akwa i podplywal pod powierzchnie. tez przyszedl czas na niego. nie wiem czy cos pomoglem ale zawsze cos. powodzenia z mieczykiem
matiksatanas
Nowy
*

Powiedzmy Nie!!!!!! Trzymaniu rybek w kuli

« Odpowiedz #2 : Grudzień 31, 2013, 12:40:57 »

dzięki za info bardzo pomogłeś będę czytał dowiadywał się i zobaczę co z tego będzie dzięki za odpowiedź Good !

info:
Zbiornik 150l,
podłoże kamieniste,
grzałka z termostatem 100wat (temp 26stopni)
filtr kaskadowy 300l/h + skimer
napowietrzacz sera aira 200-500l
bonuska
Nowy
*

« Odpowiedz #3 : Grudzień 31, 2013, 17:43:11 »

Ja bym go odłowiła, do kąpieli długotrwałej (woda z akwarium + trochę świeżej, odstanej) w soli niejodowanej na ok. 2 tygodnie w mniejszym zbiorniku, i podwyższałabym sukcesywnie temperaturę o 1 stopień wzwyż. To rybce na pewno nie zaszkodzi, a pomóc może.
Superfelicjan70
Nowy
*

« Odpowiedz #4 : Styczeń 18, 2014, 00:49:32 »

Zrób jej kwarantanne.
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: