Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Płeć molinezjii  (Przeczytany 3636 razy)
Tiger.xp
Nowy
*

« : Styczeń 17, 2004, 22:25:17 »

Witam. Powie mi ktoś w jaki sposób mam rozróżnić płeć moich molinezji. Mam 2 czarne i 2 w czarne plamki.
Tomlsv
Super aktywny

« Odpowiedz #1 : Styczeń 17, 2004, 23:14:58 »

Samica ma płetwe odbytową w kształcie trójkąta , a samiec ma podłużną (narząd kopulacyjny). Łatwo zaobserwować to np. u gupików.

http://akwarium.cdi.pl/avataranim.html  avatary (zdjęcia/obrazki pod nick) na forum !
Jak komuś nie działa to dodać www do adresu.
lukas
Global Moderator
Super aktywny

into U'r eyes my face remains

« Odpowiedz #2 : Styczeń 18, 2004, 00:17:42 »

łatwo to zaobserwować u wszystkich piękniczkowatych. Płetwy odbytowe samic są zaokrąglone a u samców przekształcone w gonopodium. Jeśli twoje ryby są młode to wszystkie mogą mieć zaokrąglone płetwy - u samców zaostrzają się dopiero gdy te dojżeją płciowo.

Tiger.xp
Nowy
*

« Odpowiedz #3 : Styczeń 18, 2004, 13:54:23 »

Wielkie dzieki. No to mam problem z głowy:) Mam jedną samice i trzy samce:)
darq
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #4 : Styczeń 18, 2004, 16:25:42 »

Skoro tak to może postaraj się o towarzyszki dla 2 pozostałych samców, bo inaczej mogą ze sobą rywalizować i zamęczą samiczkę.
mala_lady_pank
Stały użytkownik

LP

« Odpowiedz #5 : Styczeń 19, 2004, 09:51:16 »

Cytat: darq
Skoro tak to może postaraj się o towarzyszki dla 2 pozostałych samców, bo inaczej mogą ze sobą rywalizować i zamęczą samiczkę.

Niestety tak się zdarza Sad  Też miałam już nie raz taki przypadek. Więc także radzę dokupić samiczki Smiley

" muzyka mnie zasłania i chroni, mogę się za nią schować " - Jan Borysewicz
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: