Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Kirysek Pstry , a banany  (Przeczytany 2898 razy)
Tomcajs
Zainteresowany
**

« : Luty 03, 2013, 21:31:10 »

Witam
Ostatnio chciałem urozmaicić dietę ampularii i zbrojnikiów w banany, niestety okazało się, że do stołu zasiadły także kiryski, bez opamiętania zajadały się plasterkiem banana i nie wyszło im to na zdrowie, dwa padły po krótkim czasie, a pozostałe odchorowały moją stołówkę, wprowadziłem dietę, kwarantannę i oczywiście wprowadziłem embargo na banany - nigdzie nie doczytałem się, że kiryski lubią te owoce, nigdy też nie podejmują walki np. z parzoną sałatą i gotowaną marchwią, może w Szanownym Gronie Forumawiczów miał ktoś doświadczenia z takimi problemami...
Pozdrawiam Tomcajs  papa

112l  Neonarium
mar33cki
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #1 : Kwiecień 30, 2013, 08:11:14 »

ja kilka razy dawałem plasterki banana i zajadał głównie zbrojnik - największy w towarzystwie Wink, kiryski, ampularia i krewetki też - jak się dorwały Smiley żadnych strat nie zauważyłem, dawałem też surowego zielonego ogórka, paprykę

Halfie
Nowy
*

« Odpowiedz #2 : Maj 02, 2013, 16:57:24 »

Akurat banany zawierają dużo cukrów, co mogło Kiryskom zaszkodzić... W dodatku z egzotycznymi owocami jest to ryzyko, że nigdy nie wiesz czym je konserwują na czas dostawy...

pozdrawiam
wólka kosowska
Ampularek_pl
Nowy
*

« Odpowiedz #3 : Sierpień 19, 2013, 10:07:43 »

Również sądzę, że podawanie tak egzotycznych owoców może zaszkodzić Kiryskom. Jeśli już tak się stało, pozostaje jedynie zrezygnować z tak "urozmaiconej" diety Smiley
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: