Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Ramirezki tarlo  (Przeczytany 1844 razy)
vmarcinv
Nowy
*

« : Październik 09, 2012, 13:36:57 »

siema wczoraj para ramirezek zlozyla ikre czy cos jej grozi mam w akwa 14 neonow glonki i kirysnika malego oraz co zrobic z ta ikra napiszcie co wiecie o tarle i wylegu
Kadafix
Stały użytkownik

« Odpowiedz #1 : Październik 09, 2012, 16:24:40 »

A jakie duże akwarium Huh Gdyż z tego co słyszałem to ramirezy mocno bronią swego potomstwa, więc jak za małe akwa to innym rybą będą grozić ramirezy Wink

Gdy Ci smutno, gdy Ci źle, weź akwarium, popatrz w nie.
vmarcinv
Nowy
*

« Odpowiedz #2 : Październik 09, 2012, 16:59:32 »

65l
Kadafix
Stały użytkownik

« Odpowiedz #3 : Październik 09, 2012, 20:39:54 »

Nie znam się na tych rybach, ale chciałem je mieć, lecz w 72 l akwarium mi odradzili zwłaszcza ze względu na tarło, gdyż to małe akwarium i ryby nie miały by gdzie uciekać przed ramirezami.

Gdy Ci smutno, gdy Ci źle, weź akwarium, popatrz w nie.
Domel442
Stały użytkownik

« Odpowiedz #4 : Październik 09, 2012, 22:24:50 »

Po pierwsze masz za małe akwa na glonki i kirysnika  na jednego glonka to 100l a na kirysnika to 200l bo to ryba stadna ktora dorasta do 20 cm to tego masz 10 neonow z czasem tym ryba bd ciasno .
iro1979
Znawca nieznany
Stały użytkownik

« Odpowiedz #5 : Październik 10, 2012, 07:53:58 »

Każda rybka chciała by zjeść ikrę, ramirezy ją bronią więc będą gryzać inne ryby. Innych ryb jest kilka razy więcej od pary ramirez Tongue, para się zestresuje i sama zje ikrę. Przynajmniej taki schemat u mnie się powtarzał już 3x. Może to i dobrze bo nie brałem ryb na mnożenie i myślałem że te co składają ikrę nie będą się chciały rozmnażać.

Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: