Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 [2]
  Drukuj  
Autor Wątek: Konkurs IAPLC 2012  (Przeczytany 9921 razy)
vento
Super aktywny

« Odpowiedz #15 : Październik 31, 2012, 10:10:36 »

Teraz nie stać mnie żeby na same kamienie wydać 1'500zł Smiley

Arek Miazga (miejsce 192 w tegorocznej edycji) wystartował ze zbiornikiem, w którym dekoracje stanowiły najprostsze red moor wood Aqua Artu i kamienie zbierane przeze mnie osobiście w kotlinie kłodzkiej Smiley Więc wcale na kamole nie trzeba wydawać Tongue

mrs
:)
Super aktywny

bla bla bla...

« Odpowiedz #16 : Październik 31, 2012, 21:11:14 »

Dzięki za miłe słowa, ale do chłopaków (i dziewcząt oczywiście) z czołówki brakuje mi dużo więcej niż profesjonalnego sprzętu i sesji zdjęciowej... mają łeb na karku i rękę do tego co robią, nie ma się co czarować.
Co prawda nie mój klimat, ale z ciekawości oglądałem zdjęcia i moje zdanie jest następujące. Na pierwszą 50'tke faktycznie trochę Ci brakło, ale każde inne miejsce powyżej tego które zająłeś, mogłeś spokojnie osiągnąć. Problem w tym, że wszystkie zbiorniki były na wysokim poziomie i to, że zająłeś miejsce które zająłeś jest czystym przypadkiem.
Dlatego wg mnie tego typu konkursy nie mają większego sensu. Gdy wpływają tysiące zdjęć zbiorników stojących na bardzo wysokim poziomie, wybór tego najlepszego i klasyfikacja pozostałych to wróżenie z fusów. Równie dobrze ktoś mógłby rzucić monetą czy skorzystać z programu losującego.
Jeśli jesteś zadowolony z miejsca to super, ale jak dla mnie powinieneś być wyżej o przynajmniej 100-150 oczek.

vento
Super aktywny

« Odpowiedz #17 : Październik 31, 2012, 21:58:49 »

autor=mrs link=topic=38595.msg340741#msg340741 date=1351714274]
Dzięki za miłe słowa, ale do chłopaków (i dziewcząt oczywiście) z czołówki brakuje mi dużo więcej niż profesjonalnego sprzętu i sesji zdjęciowej... mają łeb na karku i rękę do tego co robią, nie ma się co czarować.
Co prawda nie mój klimat, ale z ciekawości oglądałem zdjęcia i moje zdanie jest następujące. Na pierwszą 50'tke faktycznie trochę Ci brakło, ale każde inne miejsce powyżej tego które zająłeś, mogłeś spokojnie osiągnąć. Problem w tym, że wszystkie zbiorniki były na wysokim poziomie i to, że zająłeś miejsce które zająłeś jest czystym przypadkiem.
Dlatego wg mnie tego typu konkursy nie mają większego sensu. Gdy wpływają tysiące zdjęć zbiorników stojących na bardzo wysokim poziomie, wybór tego najlepszego i klasyfikacja pozostałych to wróżenie z fusów. Równie dobrze ktoś mógłby rzucić monetą czy skorzystać z programu losującego.
Jeśli jesteś zadowolony z miejsca to super, ale jak dla mnie powinieneś być wyżej o przynajmniej 100-150 oczek.

I kolejna aprobata od anty-fana zieleniny do kolekcji Smiley
Twoje opinie mrs na temat mojego zielska nigdy nie przestaną mnie zadziwiać i nigdy nie stracą na wartości!

Każdy konkurs to tak naprawdę wróżenie fusów. Nigdy nie odgadniesz do końca preferencji jury-czy jest ono ustalone, czy otwarte w postaci głosowania on-line. A wynik właśnie od tych nieodgadnionych preferencji zależy-ZAWSZE!
Z miejsca jestem bardzo zadowolony-liczyłem na top 1000 a jest top 400. 19 miejsce w Polsce, a przy uwzględnieniu faktu, że P.D. wysłał trzy prace (wszystkie trafiły do ścisłej czołówki), wychodzi 17 Smiley Co więcej-akwa zarobiło samo na siebie, więc nie było tworzone strikte pod konkurs, a jedynie z zamiarem wysłania jego ostatecznej wersji, jeśli takowa będzie akceptowalna.
Szczerze-cieszę się jak dziecko!!!

mrs
Super aktywny

bla bla bla...

« Odpowiedz #18 : Listopad 01, 2012, 21:16:20 »

I kolejna aprobata od anty-fana zieleniny do kolekcji Smiley
Twoje opinie mrs na temat mojego zielska nigdy nie przestaną mnie zadziwiać i nigdy nie stracą na wartości!

Każdy konkurs to tak naprawdę wróżenie fusów. Nigdy nie odgadniesz do końca preferencji jury-czy jest ono ustalone, czy otwarte w postaci głosowania on-line. A wynik właśnie od tych nieodgadnionych preferencji zależy-ZAWSZE!
Z miejsca jestem bardzo zadowolony-liczyłem na top 1000 a jest top 400. 19 miejsce w Polsce, a przy uwzględnieniu faktu, że P.D. wysłał trzy prace (wszystkie trafiły do ścisłej czołówki), wychodzi 17 Smiley Co więcej-akwa zarobiło samo na siebie, więc nie było tworzone strikte pod konkurs, a jedynie z zamiarem wysłania jego ostatecznej wersji, jeśli takowa będzie akceptowalna.
Szczerze-cieszę się jak dziecko!!!
Po prostu robisz swoje, bez samozachwytu nad własnym zbiornikiem, bez obrażania się na słowa krytyki (tak jak robią to niektórzy). Dlatego mam do Ciebie ogromny szacunek, a do Twoich zbiorników swego rodzaju sentyment.

Co do samego konkursu to jak dla mnie powinny tam być jakieś podkategorie. Niektóre aranżacje były tak okropnie sztuczne, tak okropnie przerysowane i podkolorowane w programach graficznych, że aż oczy bolały gdy to oglądałem. A takie prace były wyżej od Twojego zbiornika. To już w sumie nie akwarystyka, a zdolności fotograficzne + dobry sprzęt + obróbka graficzna. Dobry akwarysta niekoniecznie musi znać się na fotografii czy grafice komputerowej, a wszystkie te umiejętności były wymagane w tym konkursie – choć oczywiście nie oficjalnie. Gdyby nie to, byłbyś w pierwszej setce i tego właśnie szkoda.
Mam nadzieje, że będziesz znacznie wyżej w następnej edycji konkursowej, choć oczywiście samego zdanie na temat tego konkursu nie zmienię Wink

I jako ciekawostkę. Czytałem wczoraj jakąś dyskusje na forum (nie pamiętam już jakim) i ktoś wkleił tam zdjęcie z tej edycji konkursowej z zaznaczonymi poprawkami graficznymi. Nawet bez tych zaznaczeń korekta waliła po oczach. Jak dla mnie 100% dyskwalifikacji dla takich ludzi…ale to tylko moje zdanie.

vento
Super aktywny

« Odpowiedz #19 : Listopad 02, 2012, 18:35:19 »

W następnej edycji wystartuję może z czymś mniejszym, bo główna bańka ma być przyjemna w obsłudze, a nie dopieszczana codziennie pod konkurs. Zresztą cieszy mnie bardzo wrzucanie jej zdjęć na forum Smiley a konkurs w pewnym stopniu to wyklucza...

A już tak bywa z konkursami, że nie każdy uczciwie gra-zawsze tak było i pewnie nigdy się to nie zmieni. Jednak tym bardziej cieszy zajęta pozycja, kiedy bierze się pod uwagę swoją nieumiejętność fotografowania, brak sprzętu i uczciwość przede wszystkim Smiley

mrs
Super aktywny

bla bla bla...

« Odpowiedz #20 : Listopad 02, 2012, 19:39:04 »

W następnej edycji wystartuję może z czymś mniejszym, bo główna bańka ma być przyjemna w obsłudze, a nie dopieszczana codziennie pod konkurs. Zresztą cieszy mnie bardzo wrzucanie jej zdjęć na forum Smiley a konkurs w pewnym stopniu to wyklucza...
Masz troche szkła więc jest z czego wybierać Wink

A już tak bywa z konkursami, że nie każdy uczciwie gra-zawsze tak było i pewnie nigdy się to nie zmieni. Jednak tym bardziej cieszy zajęta pozycja, kiedy bierze się pod uwagę swoją nieumiejętność fotografowania, brak sprzętu i uczciwość przede wszystkim Smiley
Za rok będzie lepiej Wink

Strony: 1 [2]
  Drukuj  

Skocz do: