Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: ile argusów zielonych??  (Przeczytany 1672 razy)
pufferka
Nowy
*

« : Kwiecień 19, 2012, 19:34:40 »

Witam, mam pytanie do osób które posiadają w swoim inwentarzu argusy zielone...ile powinno być w stadzie aby nie przejawiały agresji wobec siebie. Obecnie mam dwa i zgody brak. Jeden przepędza drugiego...

„Człowiek mądry uczy się na swoich błędach, człowiek sprytny uczy się na cudzych błędach, człowiek głupi nigdy się nie uczy”.
najaraniec
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #1 : Kwiecień 19, 2012, 19:47:50 »

ile litrów ma twój baniak???
wiesz że argusy żyją w słonej wodzie?Huh
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 19, 2012, 22:38:02 wysłane przez Grajewiak » Zapisane
pufferka
Nowy
*

« Odpowiedz #2 : Kwiecień 19, 2012, 20:44:04 »

300 l ...bez obaw wiem...na razie są malutkie więc wodę mają słonawą....

„Człowiek mądry uczy się na swoich błędach, człowiek sprytny uczy się na cudzych błędach, człowiek głupi nigdy się nie uczy”.
najaraniec
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #3 : Kwiecień 19, 2012, 21:07:18 »

do takiego litrażu myślę że 5-7 sztuk to max
ale bardziej jestem przy liczbie 5
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 19, 2012, 22:38:28 wysłane przez Grajewiak » Zapisane
ducze
WhiteWater
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #4 : Kwiecień 20, 2012, 06:37:33 »

Za mały zbiornik na argusy. To są ruchliwe ryby i strasznie żarłoczne. Ja się na nie nie zdecydowałem w 576l...

pufferka
Nowy
*

« Odpowiedz #5 : Kwiecień 20, 2012, 07:06:35 »

Mam nadzieje ze szybko nie urosną.......  może uda się wykombinować na stare lata większy zbiornik dla nich ...swoją drogą akwarystyka jest uzależniająca i ciągle chce się coraz to większy baniak......:-)    ...5 osobników chyba w takim razie to za dużo....a może dało by się coś mniejszego w sensie inny gatunek ryb do nich dopasować aby jeden na drugim się tak nie skupiał..Huh

Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: