Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Tetra Tec EX 700  (Przeczytany 1980 razy)
lakas
Nowy
*

« : Luty 11, 2012, 07:41:18 »

Witam wszystkich. Pytanie dotyczące filtra jak w temacie. Czy filtr da radę w akwarium 240 litrów? Czy są tu posiadacze takiego filtra w takim akwarium? Jak tak to proszę napisać jak sprawdza się taki filtr w 240L. Pozdrawiam.
baniakmaniak
Andrzej
Super aktywny

« Odpowiedz #1 : Luty 11, 2012, 11:22:53 »

Ja mam taki w 240l i uważam, że jeśli masz baniak roślinny nie przerybiony to da radę. Ja u siebie mam go już 2,5 roku spadła mu już wydolność ale nadal pracuje. Obecnie mam też 2-gi wewnętrzny turbinkę aquaela 650l/h jako mechanik.
Mój baniak możesz zobaczyć klikając w podpis na dole
« Ostatnia zmiana: Luty 11, 2012, 11:37:07 wysłane przez baniakmaniak » Zapisane

Pozdrawiam Andrzej
Baniak 190l

Nie udzielam rad przez PW!
Zapraszam do wątku:
http://www.akwarium.net.pl/forum/zrob-to-sam/swiatlo-w-akwarium-zrob-to-sam-porady/
lakas
Nowy
*

« Odpowiedz #2 : Luty 11, 2012, 12:08:49 »

dzięki za odp.
p.s jak dla mnie to baniak super.
Rychter
Nowy
*

« Odpowiedz #3 : Luty 23, 2012, 19:30:23 »

Mam pytanie odnośnie tej nowej wersji filtra Tetra Tec EX 700. Czy rzeczywiście rozwiązano problem częstego rozszczelniania się? Jak z kulturą pracy (głośność)?
sajgon.master
Nowy
*

« Odpowiedz #4 : Luty 23, 2012, 20:49:57 »

Mam ten filtr jakieś  2,5 roku , praca jest cicha , u mnie jest w szafce pod akwarium i praktycznie go nie słychać.
Mam 200l i do tej pory spisywał się dobrze , ale ryby mi podrosły i mam już przerybienie , przydałby się jeszcze jakiś filtr mechaniczy .
baniakmaniak
Andrzej
Super aktywny

« Odpowiedz #5 : Luty 23, 2012, 21:31:46 »

Ja też mam jakieś 2,5 roku swój i też jest cichy i nie cieknie ale Rychter się pytał o najnowszą wersję tego filtra która ma poprawione uszczelki tu raczej powinien się wypowiedzieć ktoś kto ma nówkę. Jest ktoś taki?

Pozdrawiam Andrzej
Baniak 190l

Nie udzielam rad przez PW!
Zapraszam do wątku:
http://www.akwarium.net.pl/forum/zrob-to-sam/swiatlo-w-akwarium-zrob-to-sam-porady/
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: