Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Butla CO2 390g 165 Barów  (Przeczytany 1421 razy)
fr0t
Bywalec

« : Luty 09, 2012, 21:20:55 »

Witam

Na ile wystarczy taka butla jak w temacie, czyli 390g 165 Barów przy 1 b/s ?  Podobno ma 60L skompresowanego gazu ale nie wiele mi to mówi...

Pozdrawiam

vento
Super aktywny

« Odpowiedz #1 : Luty 09, 2012, 23:28:22 »

tak naprawdę nigdy się tego nie dowiesz, dopóki nie podłączysz jej pod akwa.
Dla porównania, mogę Ci powiedzieć, że moja 1,5kg przy mniej więcej 2 b/s starczy na jakieś 1,5 miesiąca.
Musisz jednak pamiętać, że bąbel bąblowi nie równy Tongue Wszystko zależy od licznika bąbelków, reduktora, ciśnienia pod spiekiem dyfuzora.
A z ciekawości-co to za butla?

fr0t
Bywalec

« Odpowiedz #2 : Luty 10, 2012, 08:37:09 »

Ad1. To ja wiem ile jaka butla na ile wystarczy, już prześledziłem wiele tematów ntt. Ale nikt nie podaje ciśnienia swojej butli, stąd to moje pytanie. Widziałem butle nabite do 100 barów, do 200 i nawet do 300 barów. Jakbyś podał Ciśnienie maxymalne swojej butli (fizycznie nabitej a nie dopuszczalną/testowaną wartość), wtedy będe miał jako takie wyobrażenie czy warto kupować tą 390g za 14 funtów...

Ad2. Butla do spawania migomatem, są mieszanki argon/co2 i samo co2 i jest to wszędzie u mnie dostępne i bardzo popularne - oczywiście butla jest jednorazowa więc będe miał jakieś straty na tym, ale i tak lepsze to niż bimbrownia - jeśli patrząc na stabilność.

Zajrzyj na ebay.co.uk i tam wklep coś w rodzaju: MIG co2 390g - powinieneś ujrzeć coś w stylu w/w butli.

Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: