Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Pawiookie  (Przeczytany 2697 razy)
mati
Zainteresowany
**

« : Czerwiec 02, 2005, 07:19:56 »

Chce sie spytac czy mozna w akwarium trzymac jedną pawiooką ? Nie jest to moj wybor poniewaz druga musialem oddac do sklepu bo byla czesto atakowana i zostala poturbowana. Czy moze dokupic cos tylko co ?

102 litry
* 16 neonów inessa
* 12 rozbor klinowych
* parka ramirezek
* kiryski i otoski
kryptokoryny, anubiasy, amazonki
mdramski
Super aktywny

« Odpowiedz #1 : Czerwiec 02, 2005, 09:41:43 »

A w jakim akwarium ? Do pawic raczej nie należy nic dokupywać, chyba, że w charakterze pokarmu Wink
Oggy
Stały użytkownik

« Odpowiedz #2 : Czerwiec 02, 2005, 14:17:12 »

Ja przez jakies 2 miesiące trzymałem Pawiooką w moim dekoracyjnym ze skalarami, akarami i bocjami aż do czasu jak urosła na ok. 8-10 cm. Trzymałem ją tylko dlatego ze braciak miał w swoim akwarium już duzą jedną sztuke i duże inne ryby a ona była taka mała ze napewno została by pożarta. Więc jak urosła oddałem ją do brata akwarium.Jednak musze stwierdzic ze była ona bardzo spokojna - wogóle nie goniła żadnych ryb, pływała sobie spokojnie i nieokazywała zadnej agresywnosci Smiley Pozdrawiam

------BLINK 182------
 Dwoma Sowami AMERICAN PIE To Jest To !!!
mdramski
Super aktywny

« Odpowiedz #3 : Czerwiec 02, 2005, 14:30:21 »

Cytat: Oggy
pływała sobie spokojnie i nieokazywała zadnej agresywnosci Smiley

Wszystko co dobre kończy się jednak szybko Wink
Bubo bubo
Stały użytkownik

« Odpowiedz #4 : Czerwiec 02, 2005, 15:40:38 »

U nas w pracy pływały pawiookie razem z parą sumików rekinich. Niestety mieliśmy grzałkę bez termostatu i pewnej nocywiększość rybek opuściła nas, wybierając beztroską ezystencję na Tęczowym Moście czy gdziekolwiek indziej Sad  i został nam tylko jeden sum i jedna pawiooka. Zyły sobie u nas nie wiem już jak długo ale z pewnością dobrych kilka lat, może nawet i 10, dopóki nie urosły: sumik do 38cm(sam mierzyłem  Cheesy ), a pawica trochę mniejsza ale też spora, z pewnością około 25-30 cm. W końcu wymieniliśmy je w sklepie za inne rybyale to juz nie to samo. Pod koniec roku zamierzam założyć akwarium tylko dla pielęgnic: 240l ,w nim 2 pawice, 2 managuańskie i jeszcze jakąś trzecią parę - może niebieskołuskie?

450 l : 6 Pterophyllum scalare,3 Ancistrus sp. 3 Platydoras costatus,  3 Hoplosternum thoracantum, 3 Crossocheilus siamensis, 4 Ancistrus sp. 5 Corydoras sp.
Oggy
Stały użytkownik

« Odpowiedz #5 : Czerwiec 02, 2005, 18:40:25 »

No wiesz dlatego trzymałem ją dotąd az troche podrosła tak żeby u braciaka w akwarium juz jej nic niezjadło ... Juz od 2 miesiecy jest u brata . Nawet bym jej u siebie na dodatek niezostawiał bo jak by jeszcze pare centów podrosła to hohohoho miała by zajęcie SmileySmiley Trzymałem ją tylko zeby troche podrosła Cheesy Pozdro

------BLINK 182------
 Dwoma Sowami AMERICAN PIE To Jest To !!!
Harpia
Bywalec

« Odpowiedz #6 : Czerwiec 02, 2005, 19:37:10 »

Czemu mam dziwne wrażenie, że autor wątku ma 40 lub 70l.? :?

www.fretki.org.pl - największa fretkowa strona w Polsce!
http://forum.fretki.org.pl/index.php - fretkowe forum.
Ad Dammam
Nowy
*

« Odpowiedz #7 : Luty 20, 2006, 15:14:20 »

powiem tak ja choduje pawiookie w Akwa 240l i wiem że to troche ało bo moje maleństwa mają po jakies 26-28 Cm !! wiec duze!! Tylko przykro mi ale musze je sprzedać:( ojciec mnie naciska bo uwaza że one komuś rzywdę zrobią!! ale trudno nie winikam !! jak by ktoś chciał kupić po pisac na PRV

250L obecnie pawiookie w niedługgim czasie trofiki
krewetki :
30l  : Amano
30L : Biene,
25L : Crystal-Red
30L : przymieżam się powoli do Caridina cf. babaulti
112L : krewetki ogulne (psiaki)
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: