badrass
Bywalec

Mówi sie trudno i płynie sie dalej...
|
 |
« Odpowiedz #15 : Lipiec 15, 2011, 16:21:49 » |
|
No i d**a...nie przywieźli, ale zaproponowali mi inne takie ładne, też niewielkie (jeszcze)... pawiookie  . Wyśmiałem ich. No cóż trzeba szukać dalej, bo uparłem się na A. Rositae. Inne nie nadają się do tego zbiorniczka, mimo, że we wrześniu stanie 98l. Ech... idę na piwo. Pzdr.
|
|
|
|
|
|
Było.... wiele baniaków ale najbardziej tęsknię do tego pierwszego, gdzie nie miałem żadnych doswiadczeń, a każdy nowy listek zielska cieszył, aż serducho kołatało.
|
|
|
|
emperor
|
 |
« Odpowiedz #16 : Lipiec 15, 2011, 17:33:21 » |
|
zaproponowali mi inne takie ładne, też niewielkie (jeszcze)... pawiookie  . Wyśmiałem ich. Widać wybitni eksperci  Ech... idę na piwo. Pzdr.
Niektórym to się powodzi.......ach 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
3runer
Zainteresowany

Grunt to Bunt
|
 |
« Odpowiedz #17 : Lipiec 15, 2011, 19:55:54 » |
|
baniaczek faktycznie mroczny, co bardzo mi się podoba  co do rybek w łodzi myślę, że by coś się znalazło 
|
|
|
|
|
|
Betta splendens Betta unimaculata
|
|
|
mrs
:)
Super aktywny

bla bla bla...
|
 |
« Odpowiedz #18 : Lipiec 15, 2011, 20:17:01 » |
|
No i d**a...nie przywieźli, ale zaproponowali mi inne takie ładne, też niewielkie (jeszcze)... pawiookie  . Wyśmiałem ich. No cóż trzeba szukać dalej, bo uparłem się na A. Rositae. Inne nie nadają się do tego zbiorniczka, mimo, że we wrześniu stanie 98l. Ech... idę na piwo. Pzdr. Szukaj, szukaj. Z pewnością w końcu znajdziesz 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
badrass
Bywalec

|
 |
« Odpowiedz #19 : Lipiec 15, 2011, 20:38:25 » |
|
co do rybek w łodzi myślę, że by coś się znalazło  No właśnie z miasta Łodzi miały pochodzić 
|
|
|
|
|
|
Było.... wiele baniaków ale najbardziej tęsknię do tego pierwszego, gdzie nie miałem żadnych doswiadczeń, a każdy nowy listek zielska cieszył, aż serducho kołatało.
|
|
|
badrass
Bywalec

|
 |
« Odpowiedz #20 : Lipiec 15, 2011, 20:40:04 » |
|
Niektórym to się powodzi.......ach  18 lat temu też kumple mnie wołali na piwo, a musiałem się zajmować dopiero co narodzoną pierworodną 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
badrass
Bywalec

|
 |
« Odpowiedz #21 : Lipiec 16, 2011, 09:00:28 » |
|
Panowie mam do wyboru 2 gat pielęgniczek od hodowcy, o którym dowiedziałem sie wczoraj będąc na piwie.
A są to:
Apistogramma eremnopyge
Taeniacara candidi
Co o tym sądzicie?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mrs
Super aktywny

bla bla bla...
|
 |
« Odpowiedz #22 : Lipiec 16, 2011, 09:20:12 » |
|
Panowie mam do wyboru 2 gat pielęgniczek od hodowcy, o którym dowiedziałem sie wczoraj będąc na piwie.
A są to:
Apistogramma eremnopyge
Taeniacara candidi
Co o tym sądzicie?
Taeniacara candidi wymiata. Ja bym się nie zastanawiał 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
badrass
Bywalec

|
 |
« Odpowiedz #23 : Lipiec 16, 2011, 09:26:28 » |
|
Taeniacara candidi wymiata. Ja bym się nie zastanawiał  No ale one są bardziej z przejrzystych wód niż z BW
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Domel442
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #24 : Lipiec 16, 2011, 10:08:13 » |
|
akwa cudo niby nie wielkie ale piękny mroczny klimacik 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mrs
Super aktywny

bla bla bla...
|
 |
« Odpowiedz #25 : Lipiec 16, 2011, 10:28:40 » |
|
Taeniacara candidi wymiata. Ja bym się nie zastanawiał  No ale one są bardziej z przejrzystych wód niż z BW Olej to. Ryby super, a to jest najważniejsze  W BW też się zadomowią.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
badrass
Bywalec

|
 |
« Odpowiedz #26 : Lipiec 16, 2011, 11:16:24 » |
|
Olej to. Ryby super, a to jest najważniejsze  W BW też się zadomowią. Wiesz co, tak poprzeglądałem filmy z jednymi i drugimi i doczytałem, że candidi są podobne do moich ulubionych agassizzi... W poniedziałek jadę zobaczyć oba gatunki na żywo i wtedy zdecyduję. Póki co pochłaniam wiedzę na temat tych pielęgniczek.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mrs
Super aktywny

bla bla bla...
|
 |
« Odpowiedz #27 : Lipiec 16, 2011, 12:13:03 » |
|
Olej to. Ryby super, a to jest najważniejsze  W BW też się zadomowią. Wiesz co, tak poprzeglądałem filmy z jednymi i drugimi i doczytałem, że candidi są podobne do moich ulubionych agassizzi... W poniedziałek jadę zobaczyć oba gatunki na żywo i wtedy zdecyduję. Póki co pochłaniam wiedzę na temat tych pielęgniczek. No to czekam na ryby, a przede wszystkim, na nowe fotki 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
badrass
Bywalec

|
 |
« Odpowiedz #28 : Lipiec 16, 2011, 15:18:03 » |
|
No to czekam na ryby, a przede wszystkim, na nowe fotki  Tu masz filmik jeszcze bez kaskady i bez ryb:
Ale nie zapomnę wstawić filmu z rybami. Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
|
|
3runer
Zainteresowany

Grunt to Bunt
|
 |
« Odpowiedz #29 : Lipiec 16, 2011, 18:56:29 » |
|
http://e-diodon.pl/ spróbuj u tego Pana, ma nosa i chęci do sprowadzania niepospolitych gatunków 
|
|
|
|
|
|
Betta splendens Betta unimaculata
|
|
|
|