Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Ryby akwariowe « Obsady « Czy jakikolwiek gatunek muszlowców nadaje się do akwarium 30l ???
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Czy jakikolwiek gatunek muszlowców nadaje się do akwarium 30l ???  (Przeczytany 1405 razy)
wbchgkv
Pan akwarysta
Bywalec

Elektryka akwariowa mnie dobija ...

« : Czerwiec 27, 2011, 13:00:14 »

Witojcie!

Mam jedno nieużywane akwarium o wymiarach 40cmx25cmx30h. Tak się zastanawiam: czy jest jakiś malutki gatunek muszlowców, który mógłby sobie bezproblemowo żyć w takim małym akwarium? Oczywiście w ilości 1+1. Miałem kiedyś w 50l brevisy 1+1. Było im dobrze, nawet rozmnożyły się, ale awaria w elektrowni w godzinach mojej pracy uśmierciła je Sad.

Myślałem o krewetkach w tym akwarium, ale idendyczne już zasiedlają. Wolałbym jednak powrócić do Tanganiki.

Co sądzicie o parce (jakich?) muszlowców w 30litrach?

Pozdrawiam
wbchgkv  Cool

Uzależniony od stawiania trzech czarnych kropek...
NAZYWAM SIĘ >wbchgkv<. PROSZĘ POPRAWNIE WYMAWIAĆ I ZAPISYWAĆ IMIĘ MOJE!
wbchgkv
Pan akwarysta
Bywalec

Elektryka akwariowa mnie dobija ...

« Odpowiedz #1 : Czerwiec 29, 2011, 08:34:24 »

Nikt nie wie? Niektórzy na forum o muszlowcach uważają, że w 40l dwie dobrane pary mogą być, inni, że dla pary muszlowców krótkich minimum to 30l, jeszcze inny, że dla jednego samca powierzchnia dna to minimum okrąg o promieniu 15cm. Jak widać, opinie są przeróżne. Zatem chciałem się dowiedzieć od specjalistów, mogą w 30l?

Uzależniony od stawiania trzech czarnych kropek...
NAZYWAM SIĘ >wbchgkv<. PROSZĘ POPRAWNIE WYMAWIAĆ I ZAPISYWAĆ IMIĘ MOJE!
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: