Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Rośliny akwarystyczne « czy to normalne że stare liście marnieją?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: czy to normalne że stare liście marnieją?  (Przeczytany 1967 razy)
wiktordublin
Nowy
*

« : Czerwiec 22, 2011, 00:53:38 »

Czy to normalne że w miarę wzrastania nowych liści, stare marnieją, czernieją i  trzeba je wycinać? Generalnie rośliny rosną mi ładnie i szybko ale co tydzień muszę odcinać stare liście bo padają.
wiktordublin
Nowy
*

« Odpowiedz #1 : Czerwiec 24, 2011, 23:12:25 »

Ok, widzę że zbyt ogólne to pytanie, pewnie brak parametrów wody, światła, roślin itp. Ale mi chodziło tylko o ogólne zjawisko. Bo o ile w ogrodzie mi rośliny "gubią" stare liście to w akwarium stare liście (takie co mają 2 tygodnie) ciemnieją, czernieją i ogólnie są nieestetyczne i muszę je usuwać co tydzień, dwa tygodnie. I chodzi o to czy to normalne, tzn. jeśli mam dobre parametry w akwa to to zjawisko ma być czy nie ma byc Huh
darcio
Bywalec

Jeden z moich kirysków :)

« Odpowiedz #2 : Czerwiec 25, 2011, 07:50:03 »

Nie ma być. Niestety mam ten sam problem.
Tomaha
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #3 : Czerwiec 25, 2011, 12:43:06 »

MAM to samo.
Zaczolem stosowac nawoz EasyCarbo i pomoglo.

Zapraszam na forum zbrojnikowe:
http://zbrojnik.xup.pl
wiktordublin
Nowy
*

« Odpowiedz #4 : Czerwiec 25, 2011, 18:50:50 »

No, dzięki, to przynajmniej wiem że muszę coś zmienić, kupię porządne testy wody i się zobaczy czego brakuje.
Tomaha
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #5 : Czerwiec 26, 2011, 10:54:35 »

Zastosuj jeszcze odblysniki do oswietlenie.Jak nie cgce ci sie kasy wydawac to uzyj foli aluminiowej.

Zapraszam na forum zbrojnikowe:
http://zbrojnik.xup.pl
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: