|
Anubis-RE
|
 |
« Odpowiedz #135 : Listopad 04, 2011, 21:10:43 » |
|
Mieczyki ?
Strzał w 10 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
gosieks83
ZAKREWETKOWANA
Bywalec

|
 |
« Odpowiedz #136 : Listopad 05, 2011, 00:35:10 » |
|
To gratuluję przychówku  hehehehehe
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tola
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #137 : Listopad 05, 2011, 11:25:40 » |
|
a ponieważ akwarium stoi puste i są w nim same rośliny, wylądowała tam samiczka mieczyka, która ma po spotkaniu z samcem dosyć pokaźny brzuszek. Może uda mi się po raz drugi odchować jej potomstwo  . Mieczyki ?
Strzał w 10  chyba nie trzeba było nawet strzelać 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Anubis-RE
|
 |
« Odpowiedz #138 : Grudzień 13, 2011, 22:17:10 » |
|
Dawno nic nie pisałem, bo mam ostatnio ogrom bieganiny i stania w kolejkach po urzędach, ale dziś się zebrałem w sobie  . Akwarium po wpadce z reduktorem przeszło pół restart, owocem czego był masakryczny wysyp różnorakiego zielska, niekoniecznie pożądanego  , które po pewnym czasie i kilkunastu wiadrach podmian udało się opanować. Aranż czasowo wygląda tak i chyba nie będę go zmieniać bo nawet zaczyna mi się powoli podobać.  Natomiast udało mi się wygrać pewien konkurs fotograficzny sponsorowany przez miasto w którym mieszkam i postanowiłem kupić sobie za wygraną kosteczkę OW  . Jak tylko uda mi się dokończyć szafeczkę DIY (mam nadzieję jutro lub po jutrze) to dam jakieś fotki   szafeczka pod wymiar 92x30x30 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
gosieks83
ZAKREWETKOWANA
Bywalec

|
 |
« Odpowiedz #139 : Grudzień 13, 2011, 22:21:57 » |
|
Gratuluję wygranej! A aranż faktycznie całkiem, całkiem  Co będzie w OW mieszkać?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Anubis-RE
|
 |
« Odpowiedz #140 : Grudzień 13, 2011, 22:53:18 » |
|
Gosiu, na pewno Amanki + Otoski, a reszta, szczerze..... nie wiem
|
|
|
|
|
|
|
|
|
VianEthel
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #141 : Grudzień 14, 2011, 09:54:20 » |
|
Anubis zaczyna szaleć  Pewnie jakieś CR tam zamieszkają, albo inne cuda 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Anubis-RE
|
 |
« Odpowiedz #142 : Grudzień 15, 2011, 12:16:17 » |
|
Szafka skończona, kostka zalana, roślinki posadzone, fnz-2 nie zmieściła się na plecach kostki pomiędzy lampkami to też powędrowała do 60tki a stamtąd zaadoptowałem mniejsza kaskadę, która tymczasowo musi tam pozostać. Fotki będą, jak tylko filterek zrobi swoje, bo na razie nic nie widać głębiej, jak na 5cm  .
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Agamtb
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #143 : Grudzień 15, 2011, 13:15:29 » |
|
No tak.... szafeczka na wymiar, kosteczka OW, a patrząc na Twój ogródek w większym zbiorniku - już się doczekać nie mogę  Podobają mi się takie kostki na wysokich szafkach, są przepiękną ozdobą pomieszczenia. W ogóle moje akwarystyczne marzenie - mieć zbiornik ze 250-300l, który pełni rolę pół-ścianki działowej, czyli stoi na szafce pod wymiar i oglądamy je z 3 stron (oczywiście w tym z 2 dłuższych...).
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Anubis-RE
|
 |
« Odpowiedz #144 : Grudzień 15, 2011, 13:19:53 » |
|
Fajna wizja, tylko 3 plan wtedy wychodzi po środku zbiornika  ciężko to rozplanować by zbiornik nie stał się po prostu wodnym oknem 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Agamtb
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #145 : Grudzień 15, 2011, 13:24:27 » |
|
Właśnie staje się wodnym oknem! A aranżacja taka po skosie ze skał, w ten sposób, że na tym krótszym boku, który jest przy ścianie, skały sięgają prawie tafli wody.... Ja kurcze kiedyś spełnię sobie to marzenie... 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Anubis-RE
|
 |
« Odpowiedz #146 : Grudzień 15, 2011, 13:29:03 » |
|
Bo i marzenia po to są by je spełniać  , za to by twoje się spełniło trzymam kciuki i liczę wtedy na fotki A tym czasem pozostają nam spontany i marzenia 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Agamtb
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #147 : Grudzień 15, 2011, 13:35:35 » |
|
Zgadzam się w całej rozciągłości - odważne marzenia, a w miejsce spełnionych, kolejne! Tego sobie życzmy z okazji nowego roku, który już za chwilę  A co do mojego - jeśli do jesieni 2012 wytrwam przy nowym hobby, to mniej więcej za rok ruszę z realizacją akwa marzeń. I sorki za mały off-top 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Anubis-RE
|
 |
« Odpowiedz #148 : Grudzień 15, 2011, 13:44:25 » |
|
Spoko, ten wątek i tak chyba niebawem zamknę i otworzę nowy, bo ciągnąć kilka wątków na raz to nie bardzo mi pasuje  . A ludzi mało pisze, bo zapewne masę pracy przed końcem roku, wiec można oftopować
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Anubis-RE
|
 |
« Odpowiedz #149 : Grudzień 15, 2011, 20:43:51 » |
|
Ok, no to po filtracji od godziny 1;00 do teraz wygląda to tak  . Nic wielkiego, bo w planie jest z tyłu czerwona kurtyna a z przodu sam Heniu ale myślę, że to dobry początek jak na naukę na podłożu Ady.    Sorki za jakość fotek, robione na szybko po pracy :p
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|