Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 ... 3 4 [5]
  Drukuj  
Autor Wątek: [60l] - MatiQ. NIEAKTUALNE  (Przeczytany 12683 razy)
MatiQ
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #60 : Sierpień 27, 2011, 13:48:55 »

27 lipca 2011 - aktualizacja

Dawno nie aktualizowałem tego tematu, bo jakoś nie miałem czasu się zjąć Tym wszystkim;).
Do akwarium doszedł Turawski korzeń, który musi się teraz kilka miesięcy pewnie potopić, żeby usiadł na dnie bez kamienia, którego widać na zdjęciu;)

Dokupiłem też roślinki jedną, coś ala Ludwigia?? Tylko, że zielona, bez innych kolorków, a druga to Mech Jawajski, bo coś mi się zdaję, że moje Danio nie ma gdzie złożyć ikry, jest strasznie gruba od jakiegoś czasu, mam też kilka innych tych rybek i nie mają takie brzusia jak ona.

Wink

Zastanawiam się też jak wygląda sprawa z Zwinnikami, mam cztery sztuki jeden ma też spory brzuszek, a inne to takie chudzinki;)

I na koniec moje ulubione rybki Kardynałki super sprawa z nimi Wink

Pozdrawiam wszystkich!
Mateusz D.
Anubis-RE
Super aktywny

« Odpowiedz #61 : Sierpień 27, 2011, 16:43:47 »

Napisz coś§ na temat kardynałek jak możesz ?

MatiQ
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #62 : Sierpień 27, 2011, 18:19:59 »

Hmm, no co tu dużo mówić, niby rybka jak rybka, ale ten gatunek bardzo mi się spodobał i myślę nad zrobieniem osobnego akwaria Tylko dla nich.
Polecił mi je tata, który też kiedyś miał je w swoim akwarium, no i się nie zawiodłem. Cały dzień są aktywne w każdej części zbiornika, najwięcej pływają koło Danio przy powierzchni. Nie próbowałem ich jeszcze rozmnażać bo nie ma to na razie sensu w ogólnym akwarium Wink

Pozdrawiam wszystkich!
Mateusz D.
dobraf
Super aktywny

« Odpowiedz #63 : Sierpień 27, 2011, 18:46:24 »

nie wiem czy ktoś Ci już zwracał uwagę (nie czytam wątku od początku) ale jest bajzel w obsadzie, za dużo gatunków, ryby stadne po kilka sztuk do tego no i super sprawa kardynałki wolą chłodniejszą wode od pozostałych ryb.

ze spraw technicznych - zdjęcia rób koniecznie bez flesza.

http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php?topic=23648.0
Pterophyllum scalare
Ancistrus dolichopterus
Hoplosternum thoracatum
emperor
Super aktywny

« Odpowiedz #64 : Sierpień 27, 2011, 18:47:45 »

Cholera jasna , nikt do tej pory nie napiasał Tobie, że masz za mały zbiornik na Danio?
Poza tym to rybka typowo stadna.

Pośpiech w akwarystyce jest wskazany tylko w
czasie zbierania wody z podłogi

Mój baniaczek
http://www.akwarium.net.pl/forum/nasze-akwaria/240l-korzenie-i-galezie/
Strony: 1 ... 3 4 [5]
  Drukuj  

Skocz do: