Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Choroby « Poważnie ranna dorosła kosiarka
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Poważnie ranna dorosła kosiarka  (Przeczytany 1822 razy)
Arek0402
Bywalec

« : Kwiecień 07, 2011, 21:12:29 »

Dwa dni temu kosiarka przywaliła głową w filtr, efekt tego jest taki że ma oderwany spory kawał skóry i mięsa na głowie Sad Nie wiem co mam zrobić żeby nie wdało się jej jakieś zakażenie i żeby wszystko się zagoiło.
moroboro
Stały użytkownik

« Odpowiedz #1 : Kwiecień 09, 2011, 11:12:46 »

U mnie mam podobną historię z gibbicepsem. Rąbnął jakieś 2 tygodnie temu i zrobił się ubytek na głowie. Staram się go codziennie /o ile się da/ oglądać i tyle. Moje brzanki zapominają momentami, że po 120 cm w ich przypadku kończy się świat i często mają rozwalone głowy i mięcho na wierzchu. NIC SIĘ NIE DZIEJE. Jeśli masz zdrowy zbiornik, regularnie podmieniasz wodę, a ryba nie jest osłabiona, chora to wszystko powinno się dobrze zakończyć.
stachurybka
Nowy
*

« Odpowiedz #2 : Maj 07, 2011, 21:52:24 »

Jezu co wy macie za kamikaze.... Grin Po trzezwemu tak walą głowami ? Sorry ale nie mogłem się powstrzymać  Grin. Tak na poważnie jak akwa zdrowe to nie powinno się nic dziać. Przywlekłem sobie neony z ospą i powiem szczerze że u mnie samo minęło, podobnie było kiedy samiec bojownika wygryzł po tarle skatował samicę tak że jej mięso z boku odeszło i wystawały żebra, po jakimś czasie się zarosło (blizna została). Więc jak akwa zdrowe będzie ok
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: