Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Bojownik  (Przeczytany 2087 razy)
MarcinO440
Nowy
*

« : Kwiecień 03, 2011, 19:45:36 »

Witam wszystkich forumowiczów. Mam pytanie. Mam akwarium ponad 10 litrów i czy w tym akwarium mogę trzymać parkę bojowników ?? W akwarium tym jest grzałka oraz napowietrzacz.
matka siedzi z tyłu
Super aktywny

« Odpowiedz #1 : Kwiecień 03, 2011, 20:10:05 »

Nie możesz.
10 litrów to za mało nawet na jednego bojownika.
Poza tym bojowników nie trzyma się w parach.

ʎɐqǝ uo pɹɐoqʎǝʞ ɐ ʎnq ı ǝɯıʇ ʇsɐן ǝɥʇ sı sıɥʇ
rafalkudlaty
Bywalec

« Odpowiedz #2 : Kwiecień 03, 2011, 20:12:27 »

nie mozesz, gdyz akwarium jest za male. bojownika trzyma sie w haremach, tzn. ze na jednego samca przypada 2 lub 3 samice. w tak malym akwarium samiec zagoni samice na smierc, ponadto nawet sam pan bojownik bedzie sie czul bardzo niekomfortowo w tak malym zbiorniku... to tak jakbys Ty mial cale swoje zycie spedzic w pokoju 2/3m. spraw sobie szklanke przynajmniej 25l i wtedy wrzuc tylko bojka bez samicy.

MarcinO440
Nowy
*

« Odpowiedz #3 : Kwiecień 03, 2011, 20:41:33 »

Dziękuje za odpowiedz
A jeszcze jedno pytanie. Mam akwarium 112litrów czy w nim mogę trzymać np 1 samca i 2 samiczki bojownika z gupikami??
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 03, 2011, 22:16:15 wysłane przez Grajewiak » Zapisane
rafalkudlaty
Bywalec

« Odpowiedz #4 : Kwiecień 03, 2011, 21:04:02 »

z gupikami endlera - tak, z gupikami pawie oczko - nie. samiec bedzie atakowal kazda rybke z weloniastym ogonem biorac ja za samca swojego gatunku. przerabialem to w swoim zbiorniku, po kilku dniach klimatyzacji bojka, gupiki zaczely plywac z poszczepionymi pletwami.

ducze
WhiteWater
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #5 : Kwiecień 04, 2011, 10:01:22 »

rafalkudlaty, na ilu bojownikach tego próbowałeś? bo najczęściej to potulne, spokojne rybki, które interesuje jedynie ich własny gatunek. Ja miałem bojownika z gupikami, widziałem u innych takie połączenie wiele razy i nikomu krzywda się nie działa. Nie doceniasz ryb, bojownik jest w stanie odróżnić gupika od swojego pobratymca Wink

Po mojemu w 112L spokojnie harem bojownika może mieszkać z gupolami.

Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: