Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Nawożenie EI w 60L i testy wody  (Przeczytany 2114 razy)
luuz3r
Nowy
*

« : Kwiecień 03, 2011, 16:36:05 »

Witam
Mam zamiar zakupić następujące sole :
-KHCO3 (węglan potasu kwaśny)
-K2CO3 (węglan potasu)
-KNO3 (azotan potasu)
-Chelat żelaza FORTE 8
-K2SO4 (siarczan potasu)
-KH2PO4 (diwodorofosforan potasu)
-MgSO4*7H2O (siarczan magnezu 7 wodny)
-Biostymulator Ti ( źródło tytanu )

Jak na razie żadnych testów wody nie robiłem (wkrutce to sie zmieni).
Mam kilka pyt.

1.Jakie jest optymalne prawidłowe do wzrostu roslin stężenie :
Fe ,  KH ,  GH  ,  NO2 , NO3 . pH(6,5?) , PO4  ,  NH4

2.Prosze o informacje jak wyglonda dozowanie , rozpuszczanie soli np: ile gram na ile ml wody i o ile to podnosi stężenie w akwa.

Pozdrawiam
mmb22
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #1 : Kwiecień 11, 2011, 14:51:26 »

KHCO3, K2CO3 uważam za nie potrzebne. K2SO4 też nad wyraz bo jest KNO3 które dostarcza wystarczającej ilości K.Chyba że się okaże że będziesz musiał wprowadzać mało N03, wtedy K2SO4 się przyda. Zamiast Fe kup mikro intermagu, będzie ok wtedy Smiley Biostymulator jak uważasz, przy dobrym EI nie potrzebny jest Smiley Co do rozrabiania, nie będę tu się rozpisywał, nie wiem nawet jak duże masz akwarium i jak z CO2 które jest najważniejsze. Odsyłam do http://www.holenderskie.pl/forum/viewtopic.php?t=25676&postdays=0&postorder=asc&start=0, na forum też jest temat o EI. Tam będziesz miał napisane jakie stężenie są optymalne, oraz będzie przykład jak rozrabiać, możesz dostosować do siebie.

Czy jadąc swoim samochodem czujesz się jakbyś słyszał fińskich drwali siekanych przez ich własne piły łańcuchowe?
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: