Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: 100 litrów  (Przeczytany 2335 razy)
Lilek
Nowy
*

« : Marzec 28, 2011, 16:23:03 »

Chciałbym sie zapytać ile można mniej więcej rybek trzymać w stu litrowym akwarium bo chciałbym jeszcze dokupić sobie pare rybek a mam taki 5 neonków żeby mieć 10 , 4 sumiki szkliste i 3 danio żeby mięć 6 a tak wogule poza tym mam jeszcze 4 gurami 1 zbrojownika niebieskiego i albinosa 4 skalary 2 żaglówki 2 iriski i 4 rozbory szkliste jak myślicie warto dokupywać czy to będzie przesada Huh
Andrij
Super aktywny

« Odpowiedz #1 : Marzec 28, 2011, 16:48:45 »

Nie ma czegoś jak konkretna liczba, ile można mieć rybek. Ryba rybie nie równa, jedne są terytorialne i zgarniają więcej miejsca a inne żyją w ławicach. Na Twoim miejscu zdecydowałbym się na jeden konkretny biotop: Ameryka albo Azja. Danio i sumiki szkliste, gurami są z Azji a neonki, ZBROJNIKI, skalary, KIRYSKI z Ameryki Południowej. Przede wszystkim masz za małe akwarium na skalary. Zrób lepiej fajne stadko z kąsaczowatych np. 15 neonów czy razbor i do tego coś większego.

GG: 2202940
Strona klubu w którym gram: www.blekitnipiersciecj.futbolowo.pl

Lilek
Nowy
*

« Odpowiedz #2 : Marzec 28, 2011, 18:18:48 »

ale ze skalarami nic niestety nie zrobie ale zbieram sobie na akwarium 200-300 litrów więc pewnie do tej pory pogą być zanim urosną ale narazie niestety mam tylko 100l
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: