|
|
artur1995
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #1 : Marzec 22, 2011, 18:44:06 » |
|
Ładnie, naprawdę ładnie.Ja bym tylko ten korzeń jakimś mchem obsadził i będzie super.
Pozdrawiam.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
m0w
Nowy

Kocham rybki. Kocham akwarystyke.
|
 |
« Odpowiedz #2 : Marzec 22, 2011, 18:49:58 » |
|
Dzięki  Miałem troche mchu ale obszedł glonem i go wywaliłem Zapraszam ma moje filmy. Zachęcam do komentowania.
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 22, 2011, 18:58:35 wysłane przez m0w »
|
|
|
|
|
|
rafalkudlaty
|
 |
« Odpowiedz #3 : Marzec 22, 2011, 21:55:55 » |
|
zbiornik wyglada estetycznie. jedna uwaga - powiedziałbym, ze akwarium o dlugosci 60cm to za malo dla 4 ramirezek. w mojej 112stce samiec dosc mocno oskubal ogon samiczce pomimo calej masy kryjowek zrobionych na dnie, a mam tylko parke... i jeszcze jedna sprawa  gupiki moga sie okazac problemem ze wzgledu na ich blyskawiczne mnozenie sie, no chyba ze male beda traktowane jako zywy pokarm... pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
|
|
m0w
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #4 : Marzec 22, 2011, 22:03:51 » |
|
Nie no spoko moje narazie się nie skubią tylko się troszeczkę ganiają. Połowa gupików znikła. Niewiem czy ramirezy czy gupiczka.. Moja gupiczka jest chyba chora  Ciągle leży na dnie albo pływa przy powierzchni
|
|
|
|
|
|
|
|
|
wbchgkv
Pan akwarysta
Bywalec

Elektryka akwariowa mnie dobija ...
|
 |
« Odpowiedz #5 : Marzec 23, 2011, 07:52:53 » |
|
Ekstra akwarium. Oczywiście, nie byłbym sobą, gdybym się czegoś nie czepnął, tak więc: jak Ci moczarka trochę urośnie, to młode szczepki posadź przed filtrem. Bo jednak maszyna na wierzchu ździebko szpeci. Poza tym akwarium wygląda super. Karmisz jakimiś mrożonkami czy tylko tymi dwoma suchymi? Trochę dużo rybek. Ale widzę, że korzeń pomaga ramirezkom. Kryjówek trochę jest. Ogólnie zrobiłeś na mnie dobre wrażenie. Po koszmarnych przeżyciach z akwariami jednego z młodszych forumowiczów byłem u skraju depresji. Dzięki za wyciągnięcie ze stanu przeddepresyjnego. 
|
|
|
|
|
|
Uzależniony od stawiania trzech czarnych kropek... NAZYWAM SIĘ >wbchgkv<. PROSZĘ POPRAWNIE WYMAWIAĆ I ZAPISYWAĆ IMIĘ MOJE!
|
|
|
m0w
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #6 : Marzec 23, 2011, 13:25:06 » |
|
Dzięki za miłe słowa  Nie stety moja gupiczka wczoraj odeszła. Karmię narazie tylko suchym, bo w moim "najlepszym" sklepie nic niema.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
lwica79
|
 |
« Odpowiedz #7 : Marzec 23, 2011, 16:16:31 » |
|
Ładnie..i ciekawie.. Ten korzeń niczym nie zasłonięty dodaje uroku moim zdaniem. Obsadzie możesz podać od czasu do czasu jakiś naturalny pokarm, skoro tylko dwa sklepowe masz.. np brokuł ugotowany, brukselka nawet kawałeczki ugotowanego kurczaka -tylko je całkowicie rozdrobnić. I to wszystko oczywiście w minimalnych ilościach, żeby nie leżało za bardzo..bo dopóki nie masz większej ilości krewetek to nie posprzątają  . Liście pokrzywy ugotowane na tyle by spadały na dno również spokojnie mogę polecić..wiele zwierzaków wodnych je lubi...a mogą leżeć w całości spokojnie w akwa dniami i nic się nie stanie złego.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
m0w
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #8 : Marzec 23, 2011, 19:01:00 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
lwica79
|
 |
« Odpowiedz #9 : Marzec 23, 2011, 19:22:15 » |
|
To zależy co się wybierze..ja pierwsze swoje pokarmy kupiłam w zoologicznym w takich oryginalnych pudełkach..i zostawiłam opakowania sobie żeby mieć gdzie dosypywać to co kupuję teraz na allegro - a kupuję opakowania uzupełniające- właśnie w woreczkach..wychodzi kilkukrotnie taniej.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
m0w
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #10 : Marzec 23, 2011, 19:31:39 » |
|
Ja też kupuje w zoologicznym i dostaje w torebkach :/
|
|
|
|
|
|
|
|
|
m0w
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #11 : Maj 03, 2011, 13:32:43 » |
|
Akwarium 60L ~ Oświetlenie- 2x15 W + odbłyśniki Filtracja- 600l/h Napowietrzanie- Deszczownica Ogrzewanie- 100W Podłoże- JBL Manado Temperatura- 25C Nawożenie- Easy carbo, mikro i makro , kulki gliniano torfowe Fauna - 3 Pielęgniczka ramireza -1+1 Gupik - 14 neon innesa - XX Red cherry Flora Glossostigma elatinoides lomariopsis lineata taiwan moss phoenix stringy Echinodorus tenellus Riccia fluitans Eleocharis acicularis Najas guadalupensis Rotala green Bacopa australis Hemianthus mikranthemoides Didiplis diandra Hydrocotyle Sibthorpioides Eleocharis vivipara Blixa japonica Limnophila sessyliflora Heteranthera zosterifolia Shinnersia rivularis Salwinia pływajaca moczarka Podmiany- 20% tygodniowo Zalane- 30.kwietnia Zdjęcia             
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
rafalkudlaty
|
 |
« Odpowiedz #12 : Maj 06, 2011, 07:53:02 » |
|
mala rada zmniejsz balans bieli lub przymknij troche przeslone, lub zmniejsz czas naswietlania bo "przepalasz" zdjecia  akwarium ladne tylko to brazowe podloze wyglada nienaturalnie jak na moj gust
|
|
|
|
|
|
|
|
|
m0w
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #13 : Maj 06, 2011, 11:09:42 » |
|
Taaa... Moim aparatem takie cuda. Może na aktualizacje za 2 tyg już będę miał nowy aparacik. Lepsze manado od bazaltu naturalnie może wyglądać błoto które nie jest ładne.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
baniakmaniak
Andrzej
Super aktywny

|
 |
« Odpowiedz #14 : Maj 06, 2011, 11:13:15 » |
|
Wiem znam ten ból. Zapewne masz odbłyśniki na świetlówkach one wzmacniają ten efekt z własnych obserwacji powiem tak - spróbuj zrobić zdjęcie lekko z góry powinno wyjść lepiej.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|