Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 [2]
  Drukuj  
Autor Wątek: 112l prętniki karłowate.  (Przeczytany 5895 razy)
bakuMGK
Super aktywny

Akwarystyka-hobby na całe życie.

« Odpowiedz #15 : Marzec 04, 2011, 00:23:22 »

Pielęgnice + Neony? To nie jest dobre połączenie, znając agresywne charaktery pielęgnic.

PIELĘGNICZKI a nie pielęgnice.

Hokejówka, ryba typowo strefy górnej, tam będą sobie spokojnie prętniki pływały, nadal utrzymuję rybki na środkową część zbiornika  Good !

co do bocji, na Twój litraż jedynie Botia sidthimunki Smiley bocje to ryby stadne, a ta jest najmniejszą z dostępnych Smiley samotne bocje bardzo szybko marnieją..

8317910

akwarystycznie
Stały użytkownik

« Odpowiedz #16 : Marzec 04, 2011, 12:17:46 »

Też myślałam o karłowatej. Smiley

Akwarium od dzieciństwa prowadzę, ale to było takie na zasadzie nasypać jedzenie i włączyć filtr. A od niedawna, gdy założyłam tę 112l to zajęłam się tym na poważnie. I postawiłam sobie mały cel: rozmnożyć rybę jajorodną. Próbowałam raz z danio różowymi, ale nie wyszło. Dla tego między innymi mój wybór padł na prętniki. Ale tak skrycie marzę o gurami mozaikowych. Tyle, że chyba za duże na mój litraż?

The only place where success comes before work is in the dictionary.
("Jedyne miejsce gdzie sukces przychodzi przed pracą jest w słowniku" - angielskim)
Arek0402
Bywalec

« Odpowiedz #17 : Marzec 04, 2011, 12:33:10 »

I postawiłam sobie mały cel: rozmnożyć rybę jajorodną.
No to ze zbrojnikiem ci na pewno wyjdzie, ja muszę swojemu co jakiś czas ikrę zabierać bo jak raz zapomniałem to miałem tego cholerstwa (narybku) mnóstwo, do tego on ich pilnuje więc inne ryby ich nie ruszą.
akwarystycznie
Stały użytkownik

« Odpowiedz #18 : Marzec 04, 2011, 12:56:24 »

Mam 3 zbrojniki:
- samica zbrojnika niebieskiego,
- samica zbrojnika złotego (albinotyczna odmiana niebieskiego),
- zbrojnika niebieskiego, ale jest jeszcze mały więc nie wiem czy samica czy samiec. Na razie "poroża" brak. ;p

The only place where success comes before work is in the dictionary.
("Jedyne miejsce gdzie sukces przychodzi przed pracą jest w słowniku" - angielskim)
Strony: 1 [2]
  Drukuj  

Skocz do: