|
Harpia
|
 |
« : Kwiecień 19, 2005, 13:49:28 » |
|
Witam. Praca wre :wink: 2 lata temu własnymi rękoma wykopałam w kamienno-glinistej ziemii dziure pod oczko wodne, całość ma wymiary 2m szerokości i 4 długości, na oko 90cm głębokości w "stanie surowym" Wczoraj zakupiłam folie budowlaną 5x6m, dokładnej grubości nie znam, ale na oko to dwójka, trójka. Do końca tygodnia powinnam dziure obrobić czyli skopać jeszcze troche, skarpe wyrównać, odchwaścić i odkamienić, czekam tylko, żeby całosć troche się osuszyła bo na dnie stoi woda. A potem będe szukac roślinek, już sie doczekać nie moge :twisted: Wreszczie 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Plex
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #1 : Kwiecień 19, 2005, 14:47:43 » |
|
Wode mozesz wybrac suchym piachem ale to troszke machania lopata bedzie :wink: Pamietaj zeby pod folia dobrze odkamienic i wylozyc piachem bo inaczej bedzie sie dziurawic. Moje oczko czeka juz ladnych pare lat i nigzie nie moge dostac folii na ten wymiar (a nie chce laczyc). Ma ono okolo 7x4m zwezajace sie w jednym koncu. Glebokosc ok 1-1.5m. Zastanawialem sie juz czy nie zrobic z betonu (z domieszkami zeby wody nie puszczalo) ale ta kasa... :cry:
|
|
|
|
|
|
Setka po starcie
|
|
|
Raffy
Global Moderator
Super aktywny

|
 |
« Odpowiedz #2 : Kwiecień 19, 2005, 15:02:38 » |
|
Jak nie akwarium to oczko wodne  no to Gratulacje 
|
|
|
|
|
|
Zawód : akwarysta... Wszystkie ryby są wyjątkowe! Uszanujmy ich wymagania, podziękują nam dobrym zdrowiem i młodymi... NIE UDZIELAM RAD PRZEZ PW!http://www.3cityakwarium.fora.pl/Trójmiejska Akwarystyka Obecnie: 500L Rafa, 112L roślinne, 160L mcharium I we mnie drzemie Tanganika i Malawi
|
|
|
|
Harpia
|
 |
« Odpowiedz #3 : Kwiecień 19, 2005, 16:06:36 » |
|
Odradzam betonowanie dołu, sąsiad obok mojej działki tak właśnie zrobil, poza wręcz obleśmyn wyglądem zaczeło mu to wytrącać jakieś paści do wody trując wszystko co tam żyło.
Piachem zasypie, na dnie jest czysta glina, tylko musze troszeczke to pogłebić bo inaczej będzie za plytkie :wink:
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mdramski
|
 |
« Odpowiedz #4 : Kwiecień 19, 2005, 17:03:21 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
sir Michael
|
 |
« Odpowiedz #5 : Kwiecień 19, 2005, 17:23:06 » |
|
Samo www.staw.aplus.pl, z resztą mi (nie wiem jak innym) się menu nie wyświetla :wink: Pzdr
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Harpia
|
 |
« Odpowiedz #6 : Kwiecień 19, 2005, 17:29:48 » |
|
Dziękuje to była i jest moja lektura do poduszki I male pytanie, czy może zna ktoś forum o oczku wodnym? Istnieje cuś takiego?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Plex
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #7 : Kwiecień 19, 2005, 17:48:36 » |
|
...czy może zna ktoś forum o oczku wodnym? Istnieje cuś takiego? Harpia zostan z nami... nie uciekaj... :cry: :cry: :cry: :wink:
|
|
|
|
|
|
Setka po starcie
|
|
|
|
Przemek
|
 |
« Odpowiedz #8 : Kwiecień 19, 2005, 20:08:57 » |
|
Możemy utworzyć dział oczko wodne, w końcu to też "wodny świat" ?
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam Admin ----------------------------- 500l - akwarium towarzyskie
|
|
|
Plex
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #9 : Kwiecień 19, 2005, 20:11:30 » |
|
Jestem za!
|
|
|
|
|
|
Setka po starcie
|
|
|
lukas
Global Moderator
Super aktywny

into U'r eyes my face remains
|
 |
« Odpowiedz #10 : Kwiecień 19, 2005, 20:21:23 » |
|
Możemy utworzyć dział oczko wodne, w końcu to też "wodny świat" ? Proponuję dział „morza i oceany” zamienić na „oczko wodne”. Tamten dział i tak jest „martwy”, więc taka odmiana się mu przysłuży.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
sir Michael
|
 |
« Odpowiedz #11 : Kwiecień 19, 2005, 20:30:35 » |
|
No, też jestem za!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
czatom
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #12 : Kwiecień 19, 2005, 20:39:41 » |
|
i ja jestem za gdyż właśnie się zbieram do oczka wodnego na działce 
|
|
|
|
|
|
akwarium 112 litrów ph7 oświetlenie 1x18W Leuci Color 1x18W Philips TLD950 1X18 Philips TLD 965 Filtr zewnetrzny kubełkowy Aqueel FZK filtr kaskadowy 2 skalary 6 kirsyków spiżowych 6 otosków 4 krewetki filtrujące
|
|
|
|
Harpia
|
 |
« Odpowiedz #13 : Kwiecień 19, 2005, 21:36:37 » |
|
Plex nie uciekam, broń Boże :wink: Szukam tylko miejsca gdzie znajde ludzi bardziej w temacie niż ja, no i nie ukrywam, bardzo trudno o rośliny wodne do oczka a ja za niedługo zaczne takowych szukać 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Harpia
|
 |
« Odpowiedz #14 : Kwiecień 22, 2005, 17:19:39 » |
|
Tak wygląda dziura pod oczko wodne, stan surowy, bez poprawek (po prawej zaczynam poprawiać) http://upload.miau.pl/1/11209.jpg Tak wygląda z daleka, siedząc pod altaną. http://upload.miau.pl/1/11210.jpgZdjęcia paskudne, bo robione z ręki i przy złym świetle (zachodzące słońce) Po 5 maja powinnam sie za to wziąść, teraz odpada, 29 mam Ogólnopolski FretkoZlot i wybywam pod Poznań na cały majowy weekend 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|