Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Choroby « Sum czerwonopłetwy spuchnięty brzuch RATUNKU
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Sum czerwonopłetwy spuchnięty brzuch RATUNKU  (Przeczytany 3294 razy)
sowa12
Nowy
*

« : Luty 21, 2011, 11:03:30 »

Witam
Dopiero co zarejestrowałem się na forum, więc pozdrawiam wszystkich i proszę o pomoc. Suma hodujemy od malucha ma już około 4 lat i jest perłą w akwarium. Mierzy około 60 cm. Nigdy nie było z nim problemów, no oprócz tego że pożarł trochę kolegów. Był karmiony mrożonymi rybami, które mój tata złowił w lecie. Został nakarmiony rybą w piątek a dzisiaj wygląda jak balon. Nie wiem co mogło się stać bo wcześniej był karmiony tą samą rybą bo pokroiliśmy ją na kawałki i nic mu nie było. Nie wiem czy nie leżała za długo w zamrażarce. Bardzo proszę o pomoc bo ta ryba jest naszym przyjacielem. Co mu podać? Może go złowić i zmusić do zwrócenia pokarmu?
Oto zdjęcia

Tal
Bywalec

"Sięgaj, gdzie wzrok nie sięga."

« Odpowiedz #1 : Luty 21, 2011, 15:44:24 »

głowy nie dam ale obstawiam posocznice

mrs
:)
Super aktywny

bla bla bla...

« Odpowiedz #2 : Luty 21, 2011, 20:11:31 »

Coś o odchodach ryby kolega powinien powiedzieć, jaki mają kolor?
Ryba jest apatyczna, ociera się o dekoracje?

bloniu
Super aktywny

Hoplias malabaricus

« Odpowiedz #3 : Luty 22, 2011, 00:35:55 »

A jest opcja, że dojadł jeszcze jakimś kolegą?

I consider myself as a one fish wolf pack
sowa12
Nowy
*

« Odpowiedz #4 : Luty 22, 2011, 10:04:43 »

No właśnie kału na razie nie widziałem, odbyt nie jest zaczerwieniony wygląda dobrze. Przeliczyliśmy wszystkie rybki i żadnej nie brakuje. Dzisiaj jest tak samo jak wczoraj. Ale sum ociera się brzuchem o skałki.
Czy myślicie aby odłowić go i wrzucić do pustego akwarium?
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: