Ad.1
Jakie będziesz miała rośliny zależy od tego ile będziesz miał watów na litr, jakie nawożenie, czy będzie to na bazie ziemi ogrodowej itd.
Ad.2
Akcesoria można kupić wszędzie o podobnej cenie, najtaniej na allegro. Rośliny zawsze kupowałem na
www.holenderskie.nazwa.pl i nie narzekam.
Ad.3
Do takiego akwarium można mieć masę różnych rybek. Ja bym na pewno szedł w stronę apisto (pielęgniczek). Zrezygnowałbym z welonek na rzecz ciekawszych roślin. Glonojady mogą być, tylko pytanie o jakie Ci konkretnie chodzi? Otosek czy zbrojnik niebieski czy coś jeszcze innego? Kiryski ryby stadne ok. 10 sztuk. Świetnie nadają się tu ryby labiryntowe: gurami, bojownik syjamski, prętnik karłowaty.
Ad.4
Nie ma czegoś jak najlepszy filtr. Powiedz najpierw ile jesteś w stanie maksymalnie zabulić za filtr. Jest to urządzenie bardzo ważne i nie powinno się na nim oszczędzać. Najlepszy będzie kubełkowy np. FLUVAL 305. Ten filtr co Ty podałaś według mnie nie jest najlepszy (tania chińszczyzna). Lepiej iść w stronę czegoś firmowego, bo z takim co pokazałaś nigdy nie wiadomo jaka będzie żywotność. Wiadomo, zawsze można mieć szczęście, ale po co ryzykować.