Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Rośliny akwarystyczne « Mech Twain usadowienie na siatce (tło akwa)
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Mech Twain usadowienie na siatce (tło akwa)  (Przeczytany 2175 razy)
Laston
Akwa 54l
Nowy
*

« : Listopad 13, 2010, 15:56:49 »

Witam
Mam pytanie co do mchu Twain jak się go zaplątuje na siatce gdyż chce zrobić z niego żywe tło. Mam siatkę o wymiarach 5x8mm, przy czym chce ją wyłożyć podwójnie. Proszę o szybką odpowiedz gdyż ja moge poczekać ale mech w wiadrze długo nie pociągnie Grin

Akwa 54l
2 molki (para)
2 kiryski pstre, 2 spiżowe i 1 panda
6 neonków innesa 2 czerwone i 2 czarne (zamierzam jeszcze dokupić, żeby sie rozmnażały ;p)
I w *** ślimaków!!!!!!!!!!! (zamierzam kupić "helene" żeby je wytępić.) Cheesy

Oświetlenie 15W nie umiem znaleźć 25W chyba nie ma na moja pokryw
Kerton
Nowy
*

« Odpowiedz #1 : Listopad 13, 2010, 21:58:54 »

Możesz posłużyć się do tego żyłką wędkarską.
Laston
Akwa 54l
Nowy
*

« Odpowiedz #2 : Listopad 14, 2010, 12:40:35 »

Kerton widocznie albo nie potrafisz czytać albo coś innego, ponieważ ja się pytałem jak go zaplątać a nie czym mogę się posłużyć w zaplątywaniu. Napisałem, że mam siatkę.

Akwa 54l
2 molki (para)
2 kiryski pstre, 2 spiżowe i 1 panda
6 neonków innesa 2 czerwone i 2 czarne (zamierzam jeszcze dokupić, żeby sie rozmnażały ;p)
I w *** ślimaków!!!!!!!!!!! (zamierzam kupić "helene" żeby je wytępić.) Cheesy

Oświetlenie 15W nie umiem znaleźć 25W chyba nie ma na moja pokryw
Albinos16
Nowy
*

« Odpowiedz #3 : Listopad 15, 2010, 18:19:05 »

Ja znam 2 sposoby:
Pod siatkę podkładasz mech i siatkę przymocowujesz do szyby (np. za pomocą przyssawek) po jakimś czasie mech ci przejdzie przez dziury w siatce i będzie ładnie
Albo podkładasz mech pod siatkę przymocowujesz do szyby (np. za pomocą przyssawek) i za pomocą jakiegoś drucika polecał bym szydełko takie jak używają kobiety do szydełkowania ponieważ szydełko ma zadzior i powolutku przez te oczka w siatce wyciągasz odnogi mchu.
Ja polecam te 1 sposób bo wtedy będzie zarastało równo.
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: