Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Rośliny akwarystyczne « Trawka w akwarium - jak zakorzenić.
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Trawka w akwarium - jak zakorzenić.  (Przeczytany 2649 razy)
Pietro54
Zainteresowany
**

« : Październik 26, 2010, 23:58:47 »

Witajcie,
mam problem z ukorzenieniem tej roślinki w moim akwarium,
mam stosunkowo duży żwir i to jest problem, co jakiś czas systematycznie mi wypływa, bo a to rybka nad nią przepłynie,
a to ślimaczek świderek zrobi swoje, może ktoś z was już przerabiał ten problem?
To śliczna roślinka i chętnie wyhodował bym trawnik, ale największy problem mam z jej zakotwiczeniem.

djbasti
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #1 : Październik 27, 2010, 18:11:22 »

zawsze jest trudno jak granulacja żwiru jest duza. Możesz dać drobny żwirek na to albo ta roślinę leko przywiążesz to jakiegoś większego kamyka i go schowasz. Podobnież tez są jakieś klamry do mocowania roślin.

500l
54l
Pozdrawiam!
gosieks83
ZAKREWETKOWANA
Bywalec

« Odpowiedz #2 : Październik 27, 2010, 18:49:33 »

polecam przywiązać żyłką lub nitką do kamyczka - wsadzić kamień miedzy korzenie i przywiązać - i włożyć w żwirek dopiero, nic ci nie powinno tego ruszyć Smiley

edit: swoją drogą to chyba dno ci się rusza całe od świderków, tyle ich tam - może za dużo karmisz swoich podopiecznych?
nestoor
Bywalec

« Odpowiedz #3 : Listopad 21, 2010, 15:18:26 »

mógłbyś podać gatunek tej rośliny?

Zapraszam do mojego akwarium:
112L
Neon-Innesa
Non omnis moriar
Stały użytkownik

Akwarium ma cieszyć ! :)

« Odpowiedz #4 : Listopad 21, 2010, 17:22:25 »

Słyszałem, że trawka rosnie najlepiej w piasku. Przywiąż korzenie nitką do kamienia i włóż w żwirek.

Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: