Aqa maniak14
Nowy

|
 |
« : Marzec 17, 2005, 07:44:54 » |
|
czy do akwa 45l moge kupić ślimce a jeśli tak to jakie
|
|
|
|
|
|
Akwarystyka to jest najlepsze co może być
|
|
|
Raffy
Global Moderator
Super aktywny

|
 |
« Odpowiedz #1 : Marzec 17, 2005, 08:05:07 » |
|
|
|
|
|
|
|
Zawód : akwarysta... Wszystkie ryby są wyjątkowe! Uszanujmy ich wymagania, podziękują nam dobrym zdrowiem i młodymi... NIE UDZIELAM RAD PRZEZ PW!http://www.3cityakwarium.fora.pl/Trójmiejska Akwarystyka Obecnie: 500L Rafa, 112L roślinne, 160L mcharium I we mnie drzemie Tanganika i Malawi
|
|
|
Oggy
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #2 : Marzec 20, 2005, 11:44:42 » |
|
Świderki są dobre na każde akwa - no prawie na każde ...  Bo z Bocjami to niewiem czy by się opłacało dawać ślimaki Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
------BLINK 182------ Dwoma Sowami AMERICAN PIE To Jest To !!!
|
|
|
|
sir Michael
|
 |
« Odpowiedz #3 : Marzec 21, 2005, 18:47:55 » |
|
Świderki... to zależy od punktu widzenia :wink: Z jednej strony przewetrzają podłoże, a z drugiej wyrównują teren i jak ktoś chce mieć góry i doliny ze żwiru to ślimaki mu to wyrównają - wiem z doświadczenia :wink:
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Fimbulvetr
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #4 : Czerwiec 07, 2005, 07:35:55 » |
|
Żeby nie zakładać nowego tematu. Co to za ślimak ? Czy są z niego jakieś korzyści czy raczej straty ? Wraz z nowymi roślinkami dostałem taki jeden/dwa okaz(y) w fazie "mikroskopowej" i tak w 4 tyg. mam teraz ok. 10 takich dojrzałych + z 10-15 małych + 2 składnice jaj na liściach. Proszę co radę fachowców w tej sprawie. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
sir Michael
|
 |
« Odpowiedz #5 : Czerwiec 07, 2005, 09:17:36 » |
|
To jest zatoczek. Dobrze Ci radzę, wyeliminuj wszystkie, póki masz mało bo z czasem będzie ich tyle, że się już ich nie pozbędziesz.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
bypietras
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #6 : Czerwiec 29, 2005, 10:22:25 » |
|
Zatoczki to kawał [*********] !!! Zawsze jedzą roślinki akwariowe. Jak ktoś ma z nimi problem to bocje albo kiryska
Człowieku, zastanów się co ty piszesz :evil: - Raffy
|
|
|
|
|
|
Przepraszam  ((((
|
|
|
|
sir Michael
|
 |
« Odpowiedz #7 : Czerwiec 29, 2005, 21:23:39 » |
|
Mi jeszcze żadnej zdrowej nie zjadły, może to dlatego, że nie mam jakiś b. delikatnych
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
@rti
|
 |
« Odpowiedz #8 : Lipiec 06, 2005, 06:08:39 » |
|
Zatoczki to kawał *********!!! Jezu człowieku.... widzę cię pierwszy raz na forum (może za rzadko bywam :roll: ) ale tak mnie leczysz swoimi wypowiedziami.... :evil: :evil: Ok. na dzisiaj koniec z postami bo i tak już przesadziłem przez Ciebie :evil: :evil: :evil: Apropos zatoczków: jeśli ktoś ma inwazję (tak jak ja parę tyg. temu) dobrym sposobem jest wrzucenie wieczorem plastra ugotowanej marchewki  Na następny dzień rano większość ślimaków będzie się na niej znajdowało.... Dalej każdy wie co robić 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Raffy
Global Moderator
Super aktywny

|
 |
« Odpowiedz #9 : Lipiec 06, 2005, 07:29:34 » |
|
Zaraz coś zrobię z bypietrasem :? Na zatoczki dobry jest welon, che che  Mój wszamał wszystkie zatoczki w ciągu paru godzin 
|
|
|
|
|
|
Zawód : akwarysta... Wszystkie ryby są wyjątkowe! Uszanujmy ich wymagania, podziękują nam dobrym zdrowiem i młodymi... NIE UDZIELAM RAD PRZEZ PW!http://www.3cityakwarium.fora.pl/Trójmiejska Akwarystyka Obecnie: 500L Rafa, 112L roślinne, 160L mcharium I we mnie drzemie Tanganika i Malawi
|
|
|
Kazik
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #10 : Lipiec 10, 2005, 21:21:39 » |
|
Ja tam mam jakieś małe ślimaki np. te zatoczki. Mam sporo małych ślimaczków ktureje jedzą tylko glony przez co są porzyteczne roślinek nieruszają niemam z nimi problemu bo mniejsze osobniki śą ,,wysysane" ze skorupek przez barwniaki czerwonobrzuche i mieczyki hellera. Te ślimaki dobrze czują się w moim 80L alwarium i niechce się ich pozbywać.
|
|
|
|
|
|
 Przepraszam wszystkich że nie odpowiadałem na prywatne wiadomości ale nie mogłem przez dłóższy czas wejść na forum
|
|
|
bypietras
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #11 : Lipiec 11, 2005, 08:43:42 » |
|
To było dawno!!!!!! Nieczepjajcie sie!!!!!
|
|
|
|
|
|
Przepraszam  ((((
|
|
|
|
sir Michael
|
 |
« Odpowiedz #12 : Lipiec 11, 2005, 10:00:14 » |
|
Mam sporo małych ślimaczków ktureje jedzą tylko glony przez co są porzyteczne Najlepszymi ślimakami na glony są neritina. W akwariach, gdzie mam te ślimaki (n. natalensis i takie brązowe w czarne kropki) nie ma żadnych glonów, chyba że nitkowe i inne co są "poza zasięgiem" ślimaków, ale z tymi sobie radzą krewetki :wink: Natomiast zatoczki u mnie nie likwidowały w sposób widoczny glonów. Naprawdę u Ciebie sobie z nimi nieźle radzą? To było dawno!!!!!! Nieczepjajcie sie!!!!! Tak, kope lat... :lol:
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kazik
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #13 : Lipiec 11, 2005, 10:06:59 » |
|
Radzą sobie nieźle bo jest ich dużo a w kupie siła
|
|
|
|
|
|
 Przepraszam wszystkich że nie odpowiadałem na prywatne wiadomości ale nie mogłem przez dłóższy czas wejść na forum
|
|
|
|
@rti
|
 |
« Odpowiedz #14 : Lipiec 11, 2005, 10:10:18 » |
|
Jasne bypietas.... to było AŻ 12 dni temu.....
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|